Isparta Gül Festivali kapsamında ilimize gelmesi planlanan ve duyrusu yapılan Melek Mosso isimli kişi'nin, daha önce yaptığı bir konserdeki ahlak dışı bir konuşmasında genç kızlara açılıp saçılmalarını kimsenin aklına ihtiyaç duymamaları gerektiğini söyleyerek, özellikle reşit olmayan genç kızlara, yine anadolunun saygın genç kızlarına çirkin ve gereksiz bir konuşma yapmış, ve sonunda orta parmağını göstererek (küfür işareti) konuşmasını bitiren videosu elden ele dolaşınca Isparta'lı vatandaşların çok ciddi tepkisi oluşmuş, buna kayıtsız kalmayan Isparta Belediyesi, vatandaşların talebi üzerine ilgili konseri iptal etme kararı almıştı.

Konserin gayri ahlaki bu gerekçelerle vatandaştan gelen talepler doğrultusunda iptal edilmesi nedeniyle bazı çevreler olayı cinsiyet baskısı, bazı çevrelerde siyasi olarak nitelendirmeye çalıştılar.  Ancak bunu yapan çevreler genellikle siyasetçiler olmasına rağmen az önce Isparta Barosu tarafından skandal bir paylaşım yapıldı.

Neden yapıldığı anlaşılmayan paylaşımda akılalmaz bir kutuplaştırma çalışması vardı.

Zira konserin iptaliyle kadınların bedenlerinin, sözlerinin, yaşam tarzlarının hedef gösterildiği, sanatçıların fikirlerini istediği gibi söyleyemediği özgürce yaşayamadığı, kadınların baskılandığı gibi akıl dışı, mesnetsiz ve Anadolu kadınını küçük düşürücü kelimelerin kullanıldığı gördüldü.

KADIN ANNEDİR BACIDIR BU NE PERVASIZLIK?

Buradan Haber32 olarak Isparta Barosu ve onun gibi düşünen güruha sesleniyoruz, Türkiye'de herkes istediğini söylüyor, istediği gibi yaşıyor kimse kimsenin yaşam hakkına müdahale etmiyor.

Tural kadın çalışanlarla bir araya geldi Tural kadın çalışanlarla bir araya geldi

Geçmişte namaz kılanların, başını örtenlerin öcü gibi gösterildiği dönemler geride kalmıştır. O dönemde sizin zihniyetiniz bu insanları sınıflara ayırmış, anneler başı kapalı olduğu için evlatlarının yemin törenlerine alınmamış, okullarda derslerden atılmışlardır. O günlerde siz değerli BAROLAR, AYDIN GEÇİNENLER neredeydiniz?

O günkü kadınlar baskı altında değilmiydi?

O günlerde Kadınlara Her türlü şiddet uygulanırken böyle açıklamaları neden yapmadınız?

Şimdi gelinen noktada Melek Mosso isimli kişi, zaten kliplerinde yarı çıplak görüntüler vermektedir, yasak değildir girip izleyebilirsiniz, çok sevdiğiniz, o orta parmağı görmek isterseniz herhangi bir şehirde konserine gidip izleyebilirsiniz, ancak Isparta'lılar muhafazakar bir şehirde yüzde 99'ü Müslüman olan bir şehirde böyle gayri ahlaki oluşumları en azından kendi vergileriyle görmek istemiyor.

Konser tamamen vatandaşların ricasıyla belediye tarafından bu nedenle iptal olmuştur. 

Isparta Barosunun bu konuyu çarpıtıp başka yerlere çekme girişimini şiddetle kınıyor, aklı selime davet ediyoruz.