Isparta’da Akkent, Mehmet Tönge ve Vatan Mahalleri’nde çok sayıda köpeğin henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından zehirlenerek katledilmesine Isparta Barosu da sessiz kalmadı. Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu yaşanan katliamla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Yusuf  Ziya Günaydın katliamla ilgili,  “Hayvanları öldürerek Isparta’nın güzel yaptığı hayvan barınağını çürütmek istiyorsunuz. Nasıl zehirleyip de bu köpekleri öldürüyorsunuz?” diyerek tepki göstermişti. Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ecevit Eryılmaz tarafından Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede “Her ne kadar yasalarımızda sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar kabahatler kapsamında bırakılarak ön ödemeye tabi tutulmuşsa da faillerin bulunması toplumsal vicdanı bir nebze olarak rahatlatacaktır” denildi.

Isparta’da geçen hafta yaşanan köpek katliamının yankıları sürüyor. Olayla ilgili Isparta Barosuy Hayvan Hakları Komisyonu tarafından Cumhuriyet Savcılığına faillerin bulunması için suç duyurusunda bulunuldu. Baronun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Isparta Mehmet Tönge Mahallesinde, kimseye zararı olmayan Köpekleri Zehirli Kıyma vermek sureti ile zehirleyenlerin bulunması için, Baro Başkanlığımız Yönetim Kurulunun aldığı karar ile Hayvan Hakları Komisyonumuz bu gün Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Türkiye’nin yaşanacak iller sıralamasında 3. olan Isparta’mızın bu haberlerle karalanmasına asla izin vermeyiz” denilirken Isparta Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ecevit Eryılmaz tarafından Cumhuriyet Savcılığına verilen dilekçede ise şu ifadelere yer verildi. “11/08/2017 tarihinde başta ilimiz Mehmet Tönge Mahallesi olmak özere muhtelif muhallerimizde sayıları tam olarak tespit edilememekle birlikte yaklaşık olarak 25-30 adet sokak hayvanımız kimliği belirsiz kişi veya kişilerle zehirli besin verilmek süreliyle katledilmiştir.

Kimseye zararı olmayan masum hayvanların acımasızca katledilişi şehrimizde büyük öfke uyandırmıştır. Bu olay aynı zamanda yaşanılabilir şehirler kategorisinde ön sıralarda bulunan şehrimizin imajını da zedelemiştir. Sadece insanların değil tüm canlıların yaşam haklarını savunmak baro olarak temel görevlerimizdendir.

Her ne kadar yasalarımızda sahipsiz hayvanlara karşı işlenen suçlar kabahatler kapsamında bırakılarak ön ödemeye tabi tutulmuşsa da faillerin bulunması toplumsal vicdanı bir nebze olarak rahatlatacaktır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle sokak hayvanlarını zehirleyen şüphelilerin tespit edilerek kanunlardaki yaptırımlar doğrultusunda cezalandırılmalarını saygılarımızla arz ve talep ederiz.”