Av. Gökmen Gökmenoğlu  başkanlığındaki Isparta Barosu, bir an olsun boş durmuyor. Mevcut yönetimde iki bina Baro'ya kazandırılırken, Baro trizm elçiliği misyonunu da üstlenmiy durumda.

THY Bölge Müdürü Ömer Durna'dan sonra, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyeleri 3 gün boyunca Isparta'da ağırlanacak.         

BARONUN HALKA AÇILAN AYAĞI

1958 yılında kurulan ve Türkiye'de kurulmuş en eski barolardan biri olma özelliğini taşıyan Isparta  Barosuna bu dönemde iki bina kazandırdıklarını belirten Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, "Milletvekillerinin, İl Genel Meclisi'nin büyük destekleriyle Hafız İbrahim Demiralay Konağını bünyemize kattık. O binanın  tadilat ve tefrişini cebimizden bir kuruş harcamadan  Barolar Birliği'ne yaptırdık ve o binayı Isparta'nın hizmetine kazandırdık. O binayı işlevsel hale getirdik. Sadece tabelamızı asmadık. Orası mağdur olan sosyal durumu zayıf insanlara adli yardım hizmeti  veriyor.

Burası bir anlamda  Baromuzun halka açılan ayağı. Her hafta burada bir  seminer düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta THY Bölge Müdür Ömer Durna'yı ağırladık. Isparta'yı tanıttık. Turizm elçiliği görevimizi orada da yaptık. Burada özellikle 6 gün uçağın olması gerektiğini ısrarla kendisine izah  ettik" dedi.  

BAŞARIMIZ BAROMUZUN AĞIRLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR

Barida Otel karşısında  alınan 5 katlı binanın önümüzdeki günlerde  tadilat ve tefrişini yine Baro bütçesinden  1 lira harcamadan yapacaklarını belirten Gökmenoğlu, "2 milyon 115 bin liraya alıp bu binayı Isparta Barosu'na kazandırdık. Türkiye Barolar Birliği her baroya böyle hizmet vermiyor. Isparta Barosu'nun Barolar Birliği bünyesinde ayrı bir yeri var. Övünerek söylüyorum. Bu diğer barolarımıza da örnek olur diyorum. Antalya, İzmir barosunun böyle binaları yok. Bu barolar Isparta Barosu'nun 40-50 katı büyüklüğünde üyeye sahip olan yerler. Ama hizmet noktasında onlardan çok iyiyiz. Bu başarı Isparta Barosu'nun tarihi süreçteki kararlı çizgisinden kaynaklanıyor. Taş yerinde ağırdır. Ispata Barosu'nun da bir ağırlığı var.  Burayı sosyal tesis olarak kullanalım diyoruz. Aslında ilk binayı bu şekilde kullanacaktık ama adli yardım hizmetini orada vermek düşüncesi daha ağır bastı. Oraya gelenler maddi açıdan zayıf durumda olan insanlar. Şiddet mağduru, anne babasından şiddet  gören insanların adli yardım aldıkları yer. Buranın şehir merkezinde kalmasını önemsyioruz. Diğer binamızı tüm Isprta'nın buluştuğu merkez haline getirmeyi düşünüyoruz. Burada kafetaryalarımız restoranlarımız sohbet edebileceğimz, kamu kuruluşlarını, üst düzey bürokratları, gazeteci arkadaşlarımızı ağırlayabileceğimiz , şehir üzerine konuşmaların yapılacağı bir merkez haline getirmek istiyoruz. İlk katı böyle olacak.

Diğer bir katını staj eğitim merkezi olarak kullanacağız. Çünkü eğitme çok önem veriyoruz. Biz de yayınları, değişikileri takip etmediğiniz sürece kendinizi geliştiremezsiniz. Bir katını konferans salonu olarak düşünüyoruz. Diğer katlarını da tüm meslektaşlarımıza danışmak suretiyle  değerlendireceğiz" diye konuştu.    

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİNE ISPARTA'YI TANITACAKLAR

22-25 Mayıs tarihleri arasıda Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyelerinin Haşim Mısır başkanlığında Isparta'yı ziyaret edeceklerini kaydeden Gökmenoğlu, " Avukata disiplin hukuk ve mesleki sorunlara yönelik seminer düzenlenecek. Bunun akabinde Isparta Barosu olarak turizm elçiliğimizi ifa edeceğiz. Isparta'nın  doğa güzelliklerini gezdirerek Isparta'nın önemini onlara göstermiş olacağız. Bu tür tanıtımların Isparta'ya değer kattığını düşünüyorum. Bunun dışında meslektaşlarımıza yönelik her hafa eğitim semineleri  düzenleniyor. Her türlü konuda  seminer veriliyor. Kariyerinde üst seviyeye gelmiş kimseleri konuk diyıoruz. Meslek örgütü olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

SOSYAL FAALİYETLER SÜRÜYOR

Gökmenoğlu, bunların dışında  sosyal faaliyetlere de  önem verdiklerini belirterek, "Biliyorsunuz bir tiyatro grubu kurarak tiyatro etkinliği yaptık. Bir nebze olsun şehre hareket getireceğimizi düşnüyoruz" diye konuştu.
 
Express