Demokrat Parti’nin eski Genel Başkanlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı belirleme sürecinde etkili olacağı kulislerde konuşuluyor.

SOYLU’NUN ISPARTA KONTENJANI
Süleyman Soylu ile yakın temas halinde olan Demokrat Parti eski İl Başkanı ve MYK üyesi Tahir Alan’ın Süleyman Soylu Kontenjanından Isparta Belediye Başkan adayı gösterilebileceği siyaset kulislerinde konuşuluyor.

KONTENJANDA KURT VAR MI?
Öte yandan AK Parti’nin etkili isimlerinden olan Mehmet Ali Şahin’in danışmanlığına getirilen eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un da Isparta Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ismi kulislerde yer alıyor.

Yerel seçimlerle ilgili süreç henüz sokağa yansımasa da siyaset kulislerinde resmen başladı. Siyasi partiler çeşitli anket, ön yoklama gibi araçlarla aday belirleme sürecine hazırlanırken, kulislerden gelen bilgiler de siyaset kazanının kaynadığını gösteriyor.

KIRATIN ESKİ SÜVARİSİ ETKİLİ OLACAK
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde çeşitli isimler sıkça dile getirilirken, Demokrat Parti’nin eski kalelerinden olan Isparta’da aday belirleme sürecinde Kıratın eski süvarilerinden Süleyman Soylu’nun ismi sıklıkla dile geliyor.

DP’NİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Isparta Belediye Başkan Adayı Belirleme sürecinde en etkili isimler arasında sayılan Süleyman Soylu’nun aklından geçen isim ise Tahir Alan. Tahir Alan bilindiği üzere Demokrat Parti’nin önemli isimleri arasında yer aldı. İl Başkanlığı’nın yanı sıra MYK üyesi olarak da Demokrat Partiye hizmet veren Tahir Alan, Süleyman Soylu’nun AK Parti’ye katılmasıyla birlikte AK Parti saflarında yerini almıştı.

SOYLU GENEL MERKEZ DÜZEYİNDE DİLE GETİRDİ
İşte siyaset kulislerinde dolaşan söylentiler Süleyman Soylu’nun Isparta’dan belediye başkan adayı gösterilmesi için Tahir Alan ismini genel merkez düzeyinde sıklıkla zikrettiği yönünde. Gerek Ankara’da gerekse çeşitli ortamlarda sık sık Tahir Alan’la bir araya gelen Süleyman Soylu’nun yarın da Antalya’da Siyaset Akademisinde Tahir Alan ile bir araya geleceği biliniyor.

SOYLU’NUN MARKAJINDA KIYAK’TA VAR
Süleyman Soylu’nun yakın markaja aldığı bir diğer isim ise Gelendost Belediye Başkanı Halim kıyak. Soylu’nun sık sık Başkan Kıyak’la görüştüğü, çeşitli konularda istişareler yaptığı da yine Ajans 32 haber merkezine ulaşan kulis bilgileri arasında.

ESKİ VEKİLİN İSMİ DE SIKÇA KONUŞULUYOR
Öte yandan Isparta eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un ismi de Isparta Belediye Başkan adaylığı ile sıkça telaffuz edilmeye başlandı. AK Parti’nin önemli isimleri arasında yer alan Mehmet Ali Şahin’in danışmanlığına getirilen Haydar Kemal Kurt’un ismi de Maehmet Ali Şahin tarafından telaffuz ediliyor.

BU İSİMLER DE GÜNDEMDE
AK Parti’de mevcut il Başkanı Nuri Uzaktaş, Doç Dr. Suat Kolukırık, Vali Memduh Oğuz, Gazeteciler Cemiyeti ikinci Başkanı Emre Altuğ, İl Genel Meclisi eski Başkanı Kadir Dal, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, eski il başkanı Mehmet Uğur Gökgöz gibi çeşitli isimler de belediye başkan adaylığı ile ilgili konuşuluyor.