Geçtiğimiz gerçekleşen ziyarette öncelikle Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Gül Sanayi Sitesi Camisinde esnafla istişare etti ve sıkıntılarını dinledi.

Daha sonra esnafla birlikte cuma namazının kılınmasıyla Birlikte Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanlığına geçerek Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı ve yönetimini ziyaret etti. Gül küçük sanayi sitesinin istek ve temennilerini dinledi.

Gül sanayi sitesinin altyapısı konusunda bilgi veren günaydın karayolları tarafından Migros kavşağında yapılan menfezlerin tamamlanmasıyla birlikte sanayinin alt yapısının yenileceğini ve yağmur suyu hattının çekileceğini ayrıca bu çalışmalar sırasında doğalgaz hattının da bağlanacağının müjdesini verdi. Görkemli bir törenle Devlet Erkanı’ nın katılımıyla açılışı yapılan 281. caddenin Yeni Otogara ve Çünüre en kısa sürede bağlanacağını böylelikle yeni otogara, üniversiteye ve çünürü bu yoldan rahatlıkla gidileceğini söyledi.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine desteklerinin devam ettiğini anlatan Günaydın, itfaiye bölümünde okuyan öğrencilere istihdam sağlanacağını ayrıca okula yapılması planlanan atölyenin yapılmasıyla birlikte itfaiye sınıfının içinin tüm malzemelerinin Belediye tarafından karşılanacağını ve tüm dizaynının yapılacağını ayrıca atölye binası inşaatının başlamasıyla birlikte Isparta Belediyesinin üzerine düşen ne varsa yapılacağını söyledi. Esnafın sanayi içerisinden belediye otobüsünün geçmesi talebinin en kısa sürede değerlendirileceğini ve Akkent Toki hattı ile çünür toki hattının 281 cadde üzerinden geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Yeni Sanayi Sitesi ve Eski Sanayi Sitesinin kalkmayacağını ancak Isparta’ ya üçüncü modern bir sanayi sitesinin yapılacağını üzerine basa basa söyledi. Söylentilere kulak asılmaması gerektiğini söyleyen günaydın esnafın içinin rahat etmesini şuanda sanayinin kaldırılmasına yönelik bir çalışma olmadığını söyledi.

Üçüncü bir sanayi sitesi olan Gül 2 Sanayi Sitesinin yapılma amacının Isparta ya daha modern bir sanayi kazandırmak olduğunun altını çizen Günaydın, 100.000 metrekare fuar alanından oluşan, yolları 30 metre olan ve işyerlerinin yüksekliğinin 9 metre olduğunu ısparta ya yakışacak bir sanayi sitesi olacağını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Boyacı ziyaretinden dolayı Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ a çok teşekkür etti.