Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Park ve Bahçeler Müdürlüğünde basın mensupları ile biraraya geldi.

Basın toplantısında Başkan Günaydın, 15 Ocak'ta Belediyenin ilk yatırımlarına hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

 
Isparta Belediyesi, 2011 yılına hızlı Girecek. Borçlarını bitirerek rahat Nefes alan Isparta Belediyesi, Bir çok yatırıma 15 Ocak’ta start Verecek. Günaydın, 15 Ocak’ın Isparta’nın Miladı olacağını söyledi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
   Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mesai arkadaşları ile birlikte Belediyedeki yangını söndürdüklerini belirterek, belediyenin artık hiçbir borcunun olmadığını söyledi.

Isparta Belediyesinin bayrağı aynı değere ulaştığını aktaran Başkan Günaydın, "İcraların altında kalktık, kurtulduk. Müteahhitlere, esnafa yatırım ve ihalelerde hiçbir borcumuz yok.

Şuanda Isparta Belediyesinin bayrağını eski şerefine ulaştırdık. Isparta esnafı bize mal vermekte yarışıyordu. Şu anda Isparta Belediyesinin bayrağı aynı değere ulaştı" dedi. Yapılacak yatırımları Isparta halkı ile paylaşan Günaydın, Orta doğunun en büyük Bimsblok fabrikasının temelini atacaklarını ve 5 ayda bitirerek hizmete gireceğini söyledi.

Türkiye'nin en büyük etnegrofya müzesinin de 15 Ocak'ta temeli atacağını aktaran Günaydın, "Bir önemli noktada 15 Ocak Ispartanın miladı olsun istiyorum ve öyle de olacak.

H32 FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>>

15 Ocak'ta ilk yatırımlarımıza hızlı bir şekilde başlıyoruz. Sayın Genel Başkanımızda Dr. Bahçeli beyde temel atma açılışına da gelecek. Sayın Genel Başkanımız da geldiğinde işte o miladı çizmiş olacağız.

Sanayi ve ekonomide başarılı olma işsizliğin en yüksek olduğu zamanda yatırımlara geçirilmesine inanıyorum. Orta doğunun en büyük Bimsblok fabrikasının temelini atacağız ve 5 ayda bitireceğiz. Isparta’mızın ve Türkiye'nin tüm kültürünü yansıtacak Etnografya şehir müzesinin temelini atıyoruz.

   Oda en geç bir yıl içinde bitecek. Şehrimiz için karakterini yansıtan tarihini yansıtan yapıldığı anda eser olan bir yapı olacak. Aynı zamanda şehrimizi de simgeleyecek. Türkiye'nin en büyük etnegrofya müzesi olacağı için şehrimize hem turist hem misafirde çekecek.

5 Trilyon Liralık alt yapı ve üst yapıyı yapan araç filolarımız açılış yapacağız.
Burada 100 yıllık asfaltlarda yapılacak. Profesyonel anlamda bu araçlarımızı açacağız. Eğitimlerini veriyoruz" diye konuştu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN >>

BAKANLARI DAVET EDECEK

Belediye Başkanı Günaydın, 15 Ocak'ta MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla düzenlenecek açılış ve temel atma törenlerine bakanları da davet edeceğini açıkladı. Günaydın, "Bu tesisin açılışı için devletimizin yetkililerini, ilgili bakanlarımızı davet edeceğim. Çünkü bu tesisin kazandırılmasında devletimiz de katkısı var" dedi.

ZAM YAPMADIK, HATTA UCUZLATTIK

Isparta Belediye Meclis toplantısında 'Suya zam yok' müjdesi Başkan Günaydın, konu ile ilgili olarak, " Zam konusunda suya neden zam yapmadık. Hatta ucuzlattık. Ekonomiye göre aykırı görenler var ama ben suyla çözdüm bu işi. 2 tane depomuz var. Onunda temel atmasını yapacağız. 10.000 m3'lük bir depo olacak.

  Isparta Belediyesi'nin sahip olduğu su depo kapasitesi 30.000 bunu bir kalemde 10.000 ekliyoruz. Bu Isparta için önemli" dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM PARKI BİTTİ

Isparta Belediyesinin projesi olan Böcüzade (Sağlıklı Yaşam) parkı tamamlandı. Günaydın, "Böcüzade parkı halkın isteğine göre halkın ihtiyacına göre geniş yaya yolları ile bitiriyoruz.

Onunda açılışı ekranda yapılacak" Medeniyet açısından ve teknolojik açısından çok önemli olan Skata sistemi bitirildiğini aktaran Günaydın, Darıderesı göletinin bağlantısının yapıldığını ve suların akmaya başladığını söyledi.

Halk Otobüslerinin tamamını değiştirileceğini belirten Başkan Günaydın, "Şimdi 4 tane çalışmamız tamamlandı. Hem yaşlılarımız için, hem engelliler için hem de vatandaşlarımız için kullanabileceği özel araçlar geliştirildi" dedi.

BASIN TOPLANTISI FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Bu açılışları Isparta ve belediye için çok önemli olduğunu değinen Günaydın, "Tekrar diyorum 15 Ocak 2011 bizim miladımız olacak. Kış demiyoruz kıyamet demiyoruz. Biz bunları yapıyoruz. Uğraşıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.