ISPARTA - AK Parti ve MHP'nin işbiriliği ile meclisten geçen Anayasa Değişikliği Paketi'nin halkın onayına sunulma sürecinde faaliyet raporu başta olmak üzere birçok komisyon çalışmasına itiraz şerhi koymayan muhalefet parti üyeleri mayısta tavrını değiştirdi.

AK Parti ile MHP arasında 15 Temmuz hain darbe girişiminden itibaren başlayıp Anayasa değişiklik paketi halk oylamasına kadar devam eden milli mutabakatın yerel yansımalarında değişimler yaşanıyor.

16 Nisan Halk oylaması propaganda sürecinde denk gelen nisan ayı Belediye Meclis toplantısında MHP'li Belediye yönetiminin 2016 faaliyet raporu başta olmak üzere birçok komisyon çalışmasına itiraz şerhi koymayan, maddelerin oybirliği ile geçmesine destek olan AK Partili üyeler mayısta tavır değiştirdi. Belediye meclisin komisyon çalışmaları kapsamında hazırlanan raporlara AK Partili üyeler muhalefet şerhi koydu, gündem maddeleri oybirliği ile geçmedi.

KESİN HESABA AK PARTİ MUHALEFET ŞERHİ KOYDU
Geçtiğimiz nisan ayında meclis gündemine getirilen Belediye 2016 yılı faaliyet raporuna itiraz şerhi koymayan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun AK Partili üyeleri Faruk Daşdöner ile Emal Akbaş, benzer bir konuda hazırlanan raporda tam tersi bir tavır sergiledi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan Belediye 2016 yılı Kesin Hesap Raporu'na AK Partili üyeler muhalefet şerhi koydu.

BORÇLANMAYA 'HAYIR' DEDİLER
Yine Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Başkanlık makamına İller Bankası'ndan 10 milyon TL'lik kredi kullanma yetkisi veren kararına AK Partili üyeler muhalefet etti. Karar, 3 MHP'li üyenin evet, 2 AK Partili üyenin 'hayır' oyu ile alındı. Mecliste de oy çokluğu ile kabul edildi. Bu karar ile Belediye Başkanı Günaydın, Etnografya Müzesi ek tesisleri için isterse İller Bankası'ndan 10 milyon TL'lik kredi kullanabilecek.