Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikten sonra, şehrin ekonomik gelişmişliğine katkı sunmak, ticaretin önünü açmak ve yatırımların artmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Bu kapsamda Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla Eğirdir Yolu üzeri Ali Köyü TOKİ ile Orma Fabrikası arasında kalan 2 milyon metrekarelik sanayi alanının yatırıma kazandırılması amacıyla altyapı çalışmaları başlatıldı. 


1988 yılında sanayi alanı olarak imara açılan ve 2002 yılında 18 uygulaması yapıldıktan sonra günümüze kadar herhangi bir çalışmanın yapılmadığı 2 milyon metrekarelik alanda, Fen İşleri Müdürlüğünce imar yolları açılarak, bölge yatırıma hazır hale getirildi. 
Fen İşleri Müdürlüğünce 2 milyon metrekarelik alanda yapılan çalışmalar kapsamında 120 bin metrekarelik, 7,5 km uzunluğunda toplam 11 ulaşım yolunun açılması bitirilmek üzere. Bu çalışmaların bitmesinin ardından bölgede altyapı çalışmaları da gerçekleştirilecek ve sanayicinin yatırım yapmasının önündeki tüm engeller ortadan kaldırılmış olacak.