Isparta Belediyesi’nin bugüne kadarki en büyük yatırımlarından biri, güneş enerjisi santralleri. ISBAŞ’ta 1 megavatlık GES yatırımında elektrik üretmeye başladıklarını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Senirce Ovası’ndaki 5.6 megavatlık yatırımında elektrik üretimine başlandığını bildirdi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldikten sonra belki de en önemli yatırımlarından biri, güneş enerjisi santralleri. İlk olarak ISBAŞ Bimsblok Fabrikasının çatısına 1 megavatlik GES yatırımı yapan Belediye, Senirce Ovası’ndaki 5.6 megavatlik GES yatırımını da tamamladı.

Mart Ayında Kartlı Ödemeler Rekor Kırdı Mart Ayında Kartlı Ödemeler Rekor Kırdı

Senirce Ovasına yapılan 5.6 megavatlık güneş enerjisi santralinin 8 Ağustos’ta şartelini açacaklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Elektrik üretmeye başlıyoruz. Isparta’ya hayırlı olsun. 5. 6 megavatlık güneş enerjimizin bundan 6 ay önce inşaatına başlatmıştık. Biraz önce buraya gelmeden müteahhit arkadaşımızla görüştüm. 5. 6 megavat güneş enerjimizi önümüzdeki hafta 8 Ağustos'ta şartele basıyoruz. Elektrik üretmeye başlıyoruz arkadaşlar. Memleketimize Isparta’mıza belediyemize çok önemli 1 yatırım olduğunu düşünüyorum inşallah hayırlı ve uğurlu olur” dedi.
ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın üzerine de 1 megavatın üzerinde GES yatırımı yaptıklarını ve çalışmaya başladığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Yine Senirce’de 1 megavatın ihalesini yapıyoruz. 5 megavatlık bir GES yatırımımız daha kabul edildi. Biliyorsunuz daha önce de 1 megabatın üzerinde. İspanya’mın çatısına kurmuştuk. O üretime başladı. Oradan gelir elde ediyoruz. 2 aydır 1 megavat ihale gene senin üzerine ihaleye çıktık. İhaleye 1 firma aldı ancak daha sonra şartlara uygun görmeyerek ihaleden çekilerek ihaleyi iptal etti. Yeni tekrar onun ihalesine çalışıyoruz ve megavatlık aynı seviyedeki ayırdığımız yerde müracaatımızı kabul edildi. 5 megavatlık elektrikle alakalı şu anda bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. O 5 megavatı da önümüzdeki günlerde inşallah ihalesini yapacağız” diye konuştu.
Yeni otogar projesinin üzerine de 5 megavatlık GES yatırımı yaptıklarını dile getiren Başkan Başdeğirmen, “2023’de Isparta Belediyesi 20 megavatlık güneş enerjisi santraline sahip olacak. Yıllar sonra meclisimizin ve personelimizin ismi Gökkubbede yazılı kalacak. Çünkü bu Türkiye’de bir ilk. 2023 te Isparta Belediyesi 20 megavatlık güneş enerjisi santraline sahip olacak. Yıllar sonra meclisimizin ve personelimizin ismi gök kubbede yazılı kalacak. Çünkü bu Türkiye'de bir ilk. Üçüncü 5 megavat biliyorsunuz ki otogarının üzerine çalışıyoruz oranında sanırım 10 güne kadar izinleri çıkacak. İkinci 5 megavata oraya başlayacağız. Toplamda hedefimizde 2023 yılı içerisinde 20 megavatlık 1 güneş enerjisi santraline Isparta belediyesinin sahip olmasıdır. Arkadaşlar bu da size şunu söyleyeyim, yıllar sonra şu mecliste oturan arkadaşlarımız, personellerimizle beraber uzun yıllar. 50 yıl sonra da olsa isminiz. Gök kubbede yazılı kalacak 20 megavatlık güneş enerjisini yapmak demek. Türkiye'de örneği olmayan 1 yatırımı şehrimize kazandırmış olmak demektir. Hemen hemen yarısını tamamladık. Geri kalan yarısında önümüzdeki günlerde başlayarak bitireceğiz inşallah bu hepimizin Isparta Belediyesi olarak büyük bir başarısıdır. Bu başarı yadsınamayacak kadar da önemlidir” dedi.