Isparta Belediyesi Kolçelik Kavşağı ile Oktay petrol arasında bulunan 142. Caddedeki 4 yıllık sorunu gideriyor. Bilindiği üzere karayolları tarafından 4 yıldır bir türlü bitirilemeyen 5 km’lik çevre yolu nedeniyle tali yollar kapatılmıştı bu nedenle bu tali yolları kullanan vatandaşlar da 4 yıldır sorun yaşıyorlardı. Zaman zaman belediye ye de şikayet dilekçesi veren vatandaşlar artık yollarını 1 ay sonra kullanmaya başlayacaklar. 

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tüm ekip ve teçhizatlarını 142. Caddede bulunan tali yola aktardı. Fen işleri bir taraftan harabe haline gelmiş eski asfaltı kemirirken, bir taraftan da alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada bordür taşları da çekilerek yol tekrar hazırlanmaya çalışılıyor. Alt yapı çalışmaları ve gerekli stabilize malzemesi yollara serildikten sonra asfalt çalışmasına geçilecek.

Asfalt kaplama sonrasında da çevre yolunun her iki yönünde bulunan tali yollar yeniden trafiğe açılmış olacak. 

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda hareket eden Fen İşleri müdürlüğü karayolları tarafından 4 yılda bitirilemeyen 5 km yolun her iki tarafında bulunan tali yolu 1 ayda tamamlayarak trafiğe açmayı hedefliyor. 

Günaydın, Anadolu Mh, Modernevler Mh. ve Davraz Mahallesi sakinlerinin kullandığı ve transit geçişleri oldukça rahatlatan bu tali yollarımız çevre yolu çalışmaları esnasında kullanılamaz hale gelmişti. Üç ay gibi sürede bitmesi gereken bu çevre yolumuz ne yazık ki 4 yılı aşkın süredir bir türlü tamamlanamamış ve halkımız mağdur edilmiştir. İşte bizim farkımız da burada ortaya çıkmaktadır. 5 km’lik bir yolu 4 yılda bitiremeyen bir karayolları karşısında çevre yolunun her iki yönü yani 5+5 toplam 10 km tali yolu fen işleri müdürlüğümüz 1 ay gibi kısa sürede tamamlayarak hizmete açacak kapasiteye ulaşmıştır. Personelimi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.