Isparta Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursu (İSMEK) 9 ayrı branşta kurs açıyor.

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan Meslek Eğitimi Kursları kapsamında 9 branşta açılan kurslara müracaatların 24 Şubat'ta sona ereceği belirtildi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, kurslara müracaatların bugün başladığını belirterek, ''Kesin kayıtlar Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılacak. Kurslar sabah, öğlen ve akşam olmak üzere hafta içi ve hafta sonunda verilecek. Ücretsiz verilecek kurslara 16 yaşından büyük tüm vatandaşlar müracaat edebilecek. Kursu başarıyla bitirenler ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip olacak'' dedi.

Kursların 25 Şubat cumartesi günü başlayacağını ifade eden Günaydın, ''Bilgisayar, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça'nın yanı sıra halk oyunları, el sanatları, diksiyon ve el nakışları alanlarında kurslarımız olacak. Sosyal belediyecilik anlamında halkın istek ve taleplerini yerine getiriyoruz'' diye konuştu.

İSMEK bünyesinde 2012 yılının ilk Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarının başlayacağını ve bunun için kesin kayıtların başladığını hatırlatan Günaydın, açılacak kursların tespitinin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belirlendiğini dile getirdi.

Günaydın, kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerin alacakları sertifika ile iş bulma imkânına da sahip olacakların kaydetti.