İSTEYİNCE OLUYORMUŞ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen AK Partinin Kızılcahamam Kampı'nda Enerji Bakanı Fatih Dönmez'le görüştü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Avrupa Birliği kaynaklarıyla yürüttüğü 'Enerji Sektörü İPA Projeleri' kapsamına Isparta da alındı.

Bakanlık, İsparta, Adıyaman ve Sivas'ta yapılacak 1'er megavatlık enerji santraline yüzde 85 oranında hibe destek verecek.

Isparta Belediyesi, Ankara'dan ilk desteği aldı.

Belediye Başkanı Başdeğirmen, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le görüştü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Avrupa Birliği kaynaklarıyla yürüttüğü ‘Enerji Sektörü İPA Projeleri’ kapsamına Isparta da alındı. Bakanlık, Isparta, Adıyaman ve Sivas’ta yapılacak 1’er megavatlık enerji santraline yüzde 85 oranında hibe destek verecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye-AB Mali İşbirliği çerçevesinde Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Programı kapsamında birçok proje yürütüyor. 2014-2020 yılları arasındaki IPA 2 döneminde enerji sektörü ile yürütülecek projelerde yıllık program Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından oluşturuluyor. 2007-2013 dönemini kapsayan IPA 1 döneminde 34 projeye 134 milyon avroluk hibe destek veren Enerji Bakanlığı, 2020’de sona erecek 2.dönemde 56 milyon avro bütçeyi kullandıracak. Şu ana kadar 13 proje için 40 milyon avro kullandırıldı. Programlanan projeler için ise 16.8 milyon avro bakanlık kasasında tutuluyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, IPA II Dönemi’nde, “Türkiye için Gösterge Niteliğinde Strateji Belgesi (2014-2020)” ile enerji sektöründe AB hibeleriyle desteklenecek öncelik alanları arasında ‘Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programları Geliştirilmesi ve Uygulanması’ da bulunuyor.

            Bu zamana kadar Enerji Bakanlığı’nın IPA projelerinden faydalanamayan Isparta Belediyesi, yeni dönemde bu yönde önemil adımlar attı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda görüştüğü Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’yı da IPA Enerji Projeleri kapsamına aldırdı. Bakanlık, Isparta Belediyesi ile birlikte 6 belediyeye 0,5 megavatt gücünde enerji santrali projesi için çağrıda bulundu. Yapılan çağrıya 6 belediyeden 3’ü geri dönüş yaptı. 3 belediye çağrıya cevap verince Isparta Belediyesi’nin desteklenecek enerji santral gücü 0,5 mg/watttan 1 mg/watt’a yükseldi. Bakanlık, Isparta Belediyesi ile birlirte Adıyaman ve Sivas Belediyelerini de destekleyecek. 1 milyon avroluk projenin yüzde 85’i AB fonlarınca desteklenecek. Isparta Belediyesi’nin güneş enerji santrali kurulduğunda Belediyeye yıllık 2 milyon TL ek gelir sağlanacak.

SEÇİM DÖNEMİ GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMI GÜNDEME GELMİŞTİ

Ges Desteği iddiaları.. AK Parti Milletvekili Recep Özel, adayları Şükrü Başdeğirmen’in enerji yatırımında kendisine menfaat sağladığı yönündeki ithamlara karşı “ Isparta’da tek destek alan firma Sayın Günaydın’ın kendisinin firması dedi.

18 Şubat 2019 Pazartesi

AK Parti Milletvekili Recep Özel, adayları Şükrü Başdeğirmen’in enerji yatırımında kendisine menfaat sağladığı yönündeki ithamlara karşı “ Isparta’da tek destek alan firma Sayın Günaydın’ın kendisinin firması dedi. Onun haricinde hiçbir firma TKDK’dan  güneş enerjisi yatırımında  destek almamıştır. Kendisi desteği alıyor, ama Şükrü Başkan almış gibi lanse ediyor. Yalan!”  açıklamasında bulundu   AK Parti Milletvekili Recep Özel,  Modapark Düğün Salonunda Halkla buluşma toplantısında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a yüklendi.  

Özel şunları kaydetti; “Seçim başlarken kimsenin aleyhinde konuşmayacağız sadece projelerimizi anlatacağız. Belden aşağı vurmayacağız. Güzel bir seçim süreci istediğimizi söyledik. Bize ithamda bulunmadıkları sürece onlara laf söylemeyeceğimizi başlangıçta söyledik. Ama gördük ki seçim yaklaştıkça herhalde korku dağları sardı. Adayımıza, Ak Parti’ye hiç olmadık lafları söylemeyi başladılar.

İşlerine geldiği zaman cumhur ittifakı diyorlar işlerine geldiği zaman milletvekilleri armut mu topluyorlardı diyorlar. Şükrü Başkanımıza enerjide destek aldı, kredi kullandı, devletten destekleme aldı diyorlar. Ben bugüne kadar Isparta’da kimin destek aldığını çok iyi biliyorum. Burada Yusuf Ziya Günaydın Bey’e soruyorum. GÇA enerji şirketine ait güneş enerjisi yatırım projesinde TKDK’dan kim destek aldı?  D. Günaydın hanımefendi dedi ki; ‘Biz 1 milyon 990 bin  lira 1 MW gücünde GES yatırımı yapıyoruz. Bunun 1 milyon 18 bin lirasını TKDK’dan aldık. Devletimizden Allah razı olsun. ’  Isparta’da tek destek alan firma Sayın Günaydın’ın kendisinin firması. Onun haricinde hiçbir firma TKDK’dan  güneş enerjisi yatırımında  destek almamıştır. Kendisi desteği alıyor, ama Şükrü Başkan almış gibi lanse ediyor. Yalanın biri bu.