Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesinin ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi olarak Burdur Şeker Fabrikasına talip olduklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Isparta Belediyesi’nin Burdur Şeker Fabrikası mesaisi başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindeki heyet geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giderek kapalı zarf usulü teklifini sundu. Daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Günaydın, amaçlarının Burdur Şeker Fabrikası’nı alıp, bölgedeki pancar yetiştiricilerine yardım etmek olduğunu söyledi.

Bu konuda kararlı bir girişimimiz var, biz sıfırdan fabrikalar kuran bir belediyeyiz ve bunu çalıştıran bir belediyeyiz hatta Türkiye’de üretime giren istihdama giren olaylarda Türkiye’de Isparta malum devlet sektörünün bir özel sektörden daha hızlı daha güzel daha verimli daha kaliteli üretim yapma alışkanlığımız var bizim bims fabrikamız böyledir. Biliyorsunuz her sektör zayıftır zarar eder onun için bu burdur şeker fabrikası bize çok yaktın bir vilayet komşumuz aynı zamanda burdura ve orada insanlara burdur da pancar yetiştirene de yardımcı olma açısıyla ben Burdur’la Isparta’yı bir tutuyorum birinci etiketti ikincisi de bu bizim özel başarımızın tecrübesini bu fabrikada kullanmak istiyoruz.      

Başkan Günaydın, kapalı usulde ihale tekliflerini verdiklerini açıkladı.

Ankara’da  kapalı zarf usulü teklifimizi verdik. Evraklarımızda hiçbir eksiklik olmadığı anlaşılmıştır, teminatımızda eksiklik olmadığı anlaşılmıştır daha evvel dosyamızı da almıştık zaten en doğru bir şekilde bizim kapalı zarf usulü olan ihalemiz kabul edildi teslim edildi şimdi onların davetini bekliyorum bu arada çok sayıda insan teklif vermiş olabilir sanırım daha önceki şeker fabrikalarımızda oldu son üç en yüksek fiyat veren firmayı tekrar karşılarına getiriyorlar biz oraya bile girmeyi hesaplıyoruz, inşallah hayırlısıysa olsun diye temennide bulunuyorum.   

Günaydın son olarak ihalesi yapılan Yozgat ve Çorum Şeker Fabrikalarını da değerlendirdi.

 500’e satılan fabrikaların 1500 dönüm arazisi var bizim arazimiz 620 dönüm onun için 520’nin yarısı da olabilir burası veya yarısında da aşağıda olabilir onun için orasıyla burasını değerlendirmenin farkı var birde biz emlakçılıkla girmiyoruz biz işletmeci olarak gireceğiz bir devlet sektöründen alınan devlet sektörüne bizde kendimizi devlet sektörü olarak görüyoruz burada nasıl çalışıldığını Türkiye’ye nasıl fabrikalar da nasıl en başarılı olduysa bir devlet fabrikasında başarılı olabileceği konusunda bu bir milli inanç, milli düşünce onu görmek istiyoruz tecrübemizde oradan kaynaklanıyor. İnşallah bize kısmet olursa biz orada şeker üreteceğiz gerekirse yanına bir fabrika daha yapabiliriz amacına uygun yapacağız biz işimizi biz emlakçı değiliz hizmet için varız.