Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'da yeni bir fabrika kurmak için hazırlıkların başladığını belirterek, fabrikanın temelini 1 Haziran'da atacaklarını bildirdi.

Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe yalıtım malzemesi üretecek ekolojik yapı ürünleri fabrikasının kurulması için hazırlıkların başladığını söyledi. Fabrikanın ham maddesinin Pomza madeni olacağını ifade eden Günaydın, ürünlerin tamamına yakınının ise ihraç edileceğini kaydetti.

Fabrikanın, kullanılacak ham maddenin yanına kurulması ile ulaşım masrafını da en aza indirileceğini anlatan Günaydın, yapımında sona yaklaşılan bimsblok fabrikasının yanında, 26 bin metre kare kapalı alanda kuracak ekolojik yapı ürünleri fabrikasında hiç bir kimyasal ürün kullanılmayacağını belirtti.

Bilim adamlarının, fabrikada üretilecek ürünü ''geleceğin ürünü'' olarak nitelediğini ifade eden Günaydın, ''Tamamen çevre dostu olan ürünümüzü bilimsel çevrelerin de yakından takip ettiğini biliyorum. Ürünümüzün tamamen doğal olması bilim çevresini de heyecanlandırmaktadır'' dedi.
Başkan Günaydın, fabrikanın temel atma töreninin 1 Haziran'da yapılacağını bildirdi.