Isparta Belediyesi ev ve süs hayvanları satan kişilere yönelik eğitim semineri düzenleyecek. 7.’si düzenlenecek olan eğitim programı 27 Şubat 2018 tarihinde tüm halka açık olup ücretsiz olarak Isparta Belediyesi Oğuzata Kurs Merkezinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Isparta Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa ilgili olarak 12.05.2006 tarih ve 26166 sayılı resmi gazetede yayınlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama yönetmeliği gereğince:

Yönetmeliğin Madde 7 (k) bendi ve madde 13, Belediyelerden ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili eğitim programları düzenleyip sertifika vermesi istenmiştir. 

Ev ve süs hayvanı satan kişiler, bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılarak, sertifika almakla yükümlüdürler. Bunlar eğitim sertifikasını aldıktan sonra, ev ve süs hayvanlarının üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik hükümleri kapsamında ruhsat alarak işyerini açarlar. 

İlgili yönetmelik gereği eğitime katılıp eğitim sertifikası almadan işyeri açmaları mümkün değildir.

Ev ve süs hayvanı satan kişilere verilecek eğitim programı aşağıdaki konulardan oluşur:

a) Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi.
b) CITES Sözleşmesi.
c) 5199 sayılı Kanun ve bu Yönetmelik.
ç) Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği.
d) Hayvan ekolojisi.
e) Hayvan davranışı.
f) Hayvan bakımı ve beslenmesi”