Vali Vahdettin Özkan, Belediye Meclisi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul yapımı için istediği arsaya karşılık para istemesini ‘’Zorunda’’ olarak değerlendirdi. Özkan, ‘’Bazen arsadan dolayı kaçırdığımız yatırımlar olabiliyor. Ama okul yapacağız dediğimizde belediyede o arsalarda yardımcı oluyor, olmak durumda’’ dedi.

Isparta Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) arasında yaşanan arsa tartışmalarına Vali Vahdettin Özkan da katıldı. Belediyenin MEM’den arsa karşılığı para istemesini değerlendiren Vali Özkan, ‘’Kamu kuruluşları kamu hizmetini üretme için vardır. Bakanlıklardan il olarak daha fazla yatırım alabilmemiz için arsa sorunumuzun olmaması lazım. Bakanlıklar yatırım programını dağıtırken o ilde arsayla ilgili sorun var mı ona bakıyorlar. Bazen arsadan dolayı kaçırdığımız yatırımlar olabiliyor. Hükümetimiz her şeyi programa almak ve para ayırmak istiyor. Bizim de sorunsuz arsayı vermemiz gerekiyor. Bazen hem hukuki anlamda hem de fiili imkânsızlıklar nedeniyle bu süreç alabiliyor. Mahalli kuruluşlar birbirine parasız şekilde şehre gelecek yatırımları parasız vermesi esas olmalı. Eğitim konusunda da bu tereddütsüz yapılmalı.  Belediyede imkânları ölçüsünde yardımcı oluyor. Ama belki borçlarına karşılık arsaları sayıyor olabilirler. Bu tür bir arayış içinde olabilir. Ama okul yapacağız dediğimizde belediyede o arsalarda yardımcı oluyor, olmak durumda’’ dedi.

‘’KAMU YATIRIMI İÇİN DEĞERLENDİRECEĞİZ’’

Öte yandan Şehir Hastanesi’nin tamamlanması sonrası mevcut hastanelerden boşalacak olan yerlerin akıbeti konusunda da açıklamada bulunan Vali Özkan, ‘’Buralar kamu hizmetlerine tahsisli yerler.

Bunların tahsisi Sağlık Bakanlığına ait. Yöntem olarak nereye tahsis edilecekse Sağlık Bakanlığı’nın muvafakatı alınarak, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlıktan izinlerin alınması lazım. Dönem içinde özellikle öncelediğimiz diğer kamu hizmetlerine tahsis etmede eğitim vs olabilir. Hangi alanda ilgili bakanlıklardan hangi yatırım programına koyarsak istenene vereceğiz.

Bunların depremsellik açısından da iyi irdeleyip karar vermek lazım. Kamu yararı esas alınarak ve bunu verdiğimiz zaman hangi yatırımı getirebiliriz olarak değerlendireceğiz. Hem arsa hem de bina kullanımı var. İkili analizle değerlendireceğiz’’ şeklinde konuştu.