Isparta Belediye Meclisi Toplantısında, Ahmet Aydoğdu, belediyenin yangın söndürme helikopteri alınması konusunda meclise talepte bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, belediyeye yangın helikopteri kazandırılması konusunda bir araştırma yapılmasını istedi. Belediye Meclisi üyesi Ahmet Aydoğdu tarafından verilen teklif, oy birliği ile kabul edilerek gündeme alındı.

Bu konuda bir açıklama yapan Belediye ve Meclis Üyesi Şükrü Başdeğirmen de konuşmasında; “Evet, Ahmet beyin söylediği konu gerçekten önemli. Biz bir araştırma yapalım. Komisyon konu hakkında bir çalışma yapsın. Böyle bir Helikopter alabilir miyiz? Alamaz mıyız? Bir araştıralım. Tabiki Belediye olarak bünyemizde Yangın Helikopteri olması büyük fayda sağlar. Tabi, Helikopter almamız durumunda bir de bunun Pilotu olacak. Pilot çalıştırma işi nasıl olacak? Bunlar araştırılmalıdır veya Kara Havacılık Okulu ‘Siz Helikopteri alın pilotunu yangın anında ben vereyim’ de diyebilir. Tüm bunlar ayrıntılı olarak araştırılıp görüşülmesi lazım” dedi.