Isparta Belediyesi yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla bugüne kadar periyodik olarak sürdürdüğü camilerdeki temizlik çalışmalarına hız verdi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü, temizlik kapsamında şehirdeki tüm cami, mescit ve türbeleri temizliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalarda ekipler ilk etapta halıları yıkıyor ardından vakum sayesinde tüm suları çekerken, aynı anda da halıda kurutma işlemi gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar periyodik olarak camilerin temizliğini gerçekleştiren belediye ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla da çalışmalarına hız verdi. İlk etapta cami, mescit ve türbelerin iç temizlikleri ve halı yıkamaları gerçekleşirken yine camilerin dış temizlikleri de yapılacak.

Bugüne kadar cami temizliklerinin periyodik olarak devam ettirildiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan Ayı’na girilecek olmasından dolayı camiler başta olmak üzere mescit ve türbelerde geniş çaplı bir temizlik çalışmasının başlatıldığını söyledi. Başkan Günaydın, “Bizler için kutsal bir ay olan Ramazan Ayı’na yaklaşmamız dolayısıyla camilerimizde daha geniş kapsamlı temizlik çalışmaları başlattık. Bu kapsamda camilerimizin halıları temizlik işleri ekiplerimizce temizleniyor. Bunun yanında yine camilerimizin bahçeleri ve şadırvanlarında da bakım ve temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi. Günaydın, camilerin bakım ve temizlik çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edileceğini kaydetti.