ISPARTA BELEDİYESİNİN 2018 YILI BÜTÇESİ  620 MİLYON LİRA OLARAK HAZIRLANDI

2005 yılında 70 milyon lira olan belediye bütçesi günümüze kadar yaklaşık 10 katlık bir artış sağladı. Günaydın, “Başından bu yana Atatürk milli ekonomisini kullandım. 

Kendi bütçemizi geliştirdik, kazançları elde ettik, fabrikaları kurduk.  Hem kazanan, hem üreten belediye konumuna geldik.  620 milyon liralık bir bütçeye ulaştık. Bu bütçeyi de 2018’de en iyi şekilde değerlendirir ve Isparta’mıza ciddi yatırımları gerçekleştirmeye devam ederiz. Tüm Isparta halkımıza ve bize seçimlerde oy vererek destekleyen, işbaşına getiren vatandaşlarımızı mahcup etmediğimizi düşünüyorum. Tüm bu yatırımların Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2005 yılında 70 milyon lira olan belediye bütçesinin 2018 yılı için yaklaşık 10 kat arttırıldığını söylerken, bu artışın yatırımlara yansıtıldığını ve Ispartalılara hizmette kullanılacağını söyledi. Günaydın, Cumhuriyet tarihinde belediyenin 2010 yılı bütçesinde de bir ilki gerçekleştirdiğini kaydederken, belediyeyi Atatürk’ün milli ekonomi politikasıyla yönetmeye devam edeceğini kaydetti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin yıllık gelir-gider bütçelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Günaydın,  Isparta’da kendisinden önceki döneme ilişkin 2005 yılı bütçesinin 70 milyon lira olduğunu, kendisinin 2009’da göreve gelmesinin ardından yatırımlara hız verdiğini belirtti. Günaydın, 2010 yılında ilk defa tarihi bir rekor kırıldığını, konuya ilişkin o dönemde mecliste açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.  Günaydın, “Demek ki, yok edilen bir belediyeyi 2010 yılında yüksek bir düzlüğe çıkardığımız ortaya çıkıyor. Ondan sonrada yavaş yavaş büyük yatırımlara geçmeye başladık. 2010 yılında 119 milyon liralık bir bütçeye ulaştık. Girdimizin, harcamamızdan daha çok olduğu ortaya çıktı. Bu da cumhuriyet tarihinde o güne kadar hiçbir zaman böyle bir bütçe olmamıştır, hem borcu olmuyor hem de artıya geçiyor. 2010 yılı bizim için bir milat dönemidir” dedi.

2010 yılından sonra da gerek bütçelerin, gerekse yatırımların giderek arttığına değinen Başkan Günaydın, “2015 yılına geldiğimizde bütçemiz 240 milyon liraya çıktı.  2016’da 283 milyona ulaştı. 2017 yılı bütçemiz ise 385 milyon liraya ulaştı ve Isparta Belediyesi otoparklarını, altyapılarını, asfaltlarını vs. tüm yatırımlarını gece-gündüz çalışma noktasına getirdi.  Reform yılı dediğimiz bir yılda yüzde 61’ini kullanmışız, yüzde 59’da yani yüzde 2’de artıya geçmişiz. Ona reform yılı demiştik.  Milat ilan etmiştik ve ‘Isparta bundan sonra yatırımlar yapacaktır, hizmet verecektir’ dediğimiz reform yılı ifadelerini kullanmıştım. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin o yıl ki Isparta ziyaretlerinde bunu söylemiştim. Milat, reform yılımızı anlattıktan sonra da  bütün telefonlarımız dinlenmeye başlandı, ‘bu başarıyı, başarısızlığa çevirelim’ diye 2011 yılında da tarafımıza bir gecede 200 polisle operasyon düzenlendi. Bunlar milat dedikten sonra başlamıştır.  Bunları yapanlar hizmetten korkan, vatan hainleridir. Bize bu operasyonları yapanlardan 12’si FETÖ’den hapisteler. Herkes cezasını çeksin. 

Allah’ın adaletinin devreye girdiğini hissetim. Biz çalışmaya, hizmet vermeye devam ediyoruz. Ondan sonra ne kadar güzel ve sevindirici olaylara giriyoruz. 2016 yılında 283 milyon lira ve yüzde 71.62 gerçekleşme ile yatırımlarımıza devam ettik. 2017 yılına geldiğimizde bütçemiz 283 milyondan, 385  milyon liraya çıkıyor. 100 milyon liralık bir bütçe artışına gidiyoruz. 2018 yılı için hazırlanan bütçemiz böyle bir atak, muhasebe, çalışma, 217 bin nüfusumuza oranla diğer şehirleri kıyasladığımızda bunların onda birinin olmadığı ortaya çıkıyor.   

Bunu bütün keyfimle, Allah’a şükranlığımla bunu söylemek, Isparta halkımızla paylaşmak istiyorum. 2018’de 620 milyon lira. Neredeyse 2017 bütçesinin iki katı bir bütçe yapılmıştır. İnşallah büyük yatırımları bitireceğiz. Kiminin temelleri atılıyor, kimileri yapılıyor. Genel maliyeti 120 milyon liralık otogarımız var, diğer müze çalışmaları var. Diğer belediyelere oranla da açık ara önde olduğumuz ortaya çıkıyor. İyi, güzel çalışarak, ihalelerde rekabeti düşünen bir belediye olarak yatırımlara devam edeceğiz.  Başından bu yana Atatürk milli ekonomisini kullandım. Kendi bütçemin geliştirilmesi, kendi kazançlarımızın elde edilmesi, fabrikalarımızın yapılmasıdır. Nitekim hepsi oldu ve onların da kazançları katmer katmer döndü.

Hem kazanan, hem üreten belediye konumuna geldik.  620 milyon liralık bir bütçeye ulaştık. Bu olayı Isparta kamuoyumuzla paylaşmak istedim. Bu bütçeyi de 2018’de de en iyi şekilde değerlendirir ve Isparta’mıza ciddi yatırımları gerçekleştirmeye devam ederiz. Tüm Isparta halkımıza ve bizi seçimlerde oy vererek destekleyen, işbaşına getiren vatandaşlarımızı mahcup etmediğimizi düşünüyorum. Tüm bu yatırımların Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.