Isparta Belediyesi, düzenlediği ağaç oymacılığı kursunda üretilen ürünleri beğeniye sunmak için ilk mağazayı açmaya hazırlanıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak ve yeni ustalar yetiştirmek için geçen yıl Nisan ayında ağaç oymacılığı kursunu düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Kursun oldukça başarılı bir şekilde devam ettiğini anlatan Günaydın, ''Kaybolan el sanatlarımızı geliştirdik, hatta müzemiz için çalışmalar yaptık. Şu anda 22 usta yetiştirdik. Hedefimiz bu sayıyı 3-4 bine kadar çıkarmak'' dedi.

Günaydın, kursiyerlerin el emeği ürünlerinde özellikle Isparta gülünü işlediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Yaklaşık 1 yıldır hakiki Isparta gülünün sanatta nasıl yer alacağına çalıştık. Ne üretilirse üretilsin üzerinde hakiki Isparta gülü olacak. Isparta gülünün en büyük özelliği, kaç tane gül olursa olsun hepsinin de şekli değişiktir.

O farklılığı biz bu sanata da aktarmak istedik. Isparta gülünün ekonomide, kozmetikte ve sanatta kısacası her yerde yer alabildiğini göstermiş olacağız.''

Günaydın, kurs boyunca üretilen el emeği ürünlerin yer alacağı ilk mağazayı bir ay içinde IYAŞ Park Alışveriş Merkezi'nde açacaklarını kaydetti.

Öte yandan, Isparta gülünü dünyaya tanıtmak ve kente bir simge oluşturmak için dev bir gül heykeli yaptıklarını ancak çalışmaların şikayet edildiğini anlatan Günaydın, 28 metre yüksekliğinde yeni bir gül heykeli yapmaya başladıklarını aktardı.

Günaydın, anlam veremediği şikayetlerin hala devam ettiğini belirterek, ''O heykel Isparta'yı dünyaya tanıtacak. Bunu başaramamamız ve bizi kıskandıkları için bizimle mücadele ediyorlar. Gelsinler şimdi bu modellerimizi de engellesinler'' diye konuştu.