TGRT’de her hafta pazartesi günleri yayınlanan ve Genel Yayın Yönetmenliğini Tahsin Gökmen’in yaptığı Değişen Türkiye programında Isparta Belediyesi’nin yatırımları ve şehrin tabi güzellikleri ele alındı. 

Program çekimleri için Isparta’ya gelen TGRT ekibi, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ile de makamda bir söyleşi gerçekleştirdi. Genel Yayın Yönetmeni Tahsin Gökmen’in konuğu olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye yatırımları hakkında TGRT’ye açıklamalarda bulundu. 

Isparta’nın gelişimi ve tabi güzelliklerinin de ele alındığı programda Başkan Günaydın, başkanlığı döneminde belediye olarak gerçekleştirdikleri yatırımlardan da bahsetti. Günaydın, altyapı, asfalt, otoparklar, ağaçlandırma, müze ve diğer yatırımlar hakkında bilgiler verirken, yatırımların belli bir program çerçevesinde adım adım gerçekleştirildiğini aktardı. Öncelikli yatırım olarak altyapının ele alındığını ve bunda sonuca ulaşıldığını kaydeden Günaydın, “Altyapı olmadan şehrin üstünü, kaldırımlarını 24 ayar altınla kaplasak bir fayda etmezdi. Bunu bitirdik ve şimdi de buna bağlantılı olarak yeni yatırımlarımızı ele aldık” dedi. 

Altyapının tamamlanmasıyla birlikte şehirde otoparklar zincirine başlandığını ve bu noktada da çalışmalar yapıldığını, şehirde trafiğin çözülmesi ve otopark sorununun aşılması noktasındaki gelişmelerin önümüzdeki yıllarda net bir şekilde kamuoyu tarafından görüleceğini bildiren Günaydın, “Isparta Belediyesi olarak trafik ve otopark sorununu çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Günaydın, otoparkların da tamamlanmasıyla birlikte şehirde 96 km’lik bisiklet yolunun da hizmete girmiş olacağından bahsetti. 

Şehir temizliğine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, temizlikte lider olduklarını, yine en sağlıklı içme suyunun da Isparta’da olduğuna değindi. İçme suyu ile ilgili olarak bugüne kadar yaptıkları yatırımları ele alan Günaydın, “Ben Isparta’mızı ve ülkemi seviyorum. Bu yönde de çalışmalar yapıyoruz” ifadesinde bulundu. 

Isparta’nın yaşanabilir şehirlerarasında 3.sırada olduğunu, birkaç yıl içerisinde yaptıkları çalışmaların sonuca ulaşmasıyla birlikte sıralamada açık ara birinciliğe ulaşacaklarına olan inancını dile getiren Başkan Günaydın, ağaçlandırma çalışmalarından da bahsetti. Isparta’nın kişi başına düşen 4,5 ağaç ortalamasıyla lider olduğunu ve döneminde şehre 900 bin ağacın dikildiğini belirtti.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, içerisinde binlerce halı, kilim ve değişik objelerin bulunduğu Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi ile ilgili olarak da TGRT ekibine bilgiler verirken, yine 30 bin metrekarelik bir alanda yeni bir müze çalışması yönündeki projelerinden bahsetti. 

Başkan Günaydın ayrıca SDÜ ile Kaymakkapı Meydanı arasında monoray sistemi ile taşımacılık yapılması ile ilgili olarak yaptıkları çalışmaları ve gelinen noktayı açıklarken, yeni otogar projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. 

Program önümüzdeki günlerde TGRT ekranlarında yayınlanacak.