Isparta’da kurulacak Çağrı Merkezi için açılan kursa dün itibariyle 2 bin 500 işsiz başvuru yaptı. İŞKUR İl Müdürlüğü, tatil olmasına rağmen cuma günü de mesai yapacak ve gelen başvurulan alacak. Başvuruların ardından 5 Ocak'ta ilgili firma yetkilileri mülakatlara başlayacak.
 
İnsanların yoğun ilgi gösterdiği Çağrı Merkezi için İŞKUR önemli bir fedakârlıkta bulunacak. Yılbaşı tatilinin uzatıl¬masıyla birlikte Cuma günü de devlet memurları dinlenme fırsatı bulmuştu. Ancak Çağrı Merkezi başvurulan devam ettiği için İŞKUR İl Müdürlüğü çalışmasını aralıksız sürdürecek.

İŞKUR ÇAĞRI MERKEZİ MESAİSİ YAPACAK

Tatil, Çağrı merkezi başvurularını etkilemeyecek. Yarın İŞKUR İl Müdürlüğü vatandaşların mağdur olmaması için kapılarını açık tutacak. Yaklaşık 15 personel çağrı merkezi başvurularını alacak.

ŞU ANDA 2500 KİŞİ BAŞVURDU

Öte yandan edinilen bilgiye göre çağrı merkezine başvuruların sayısı dün itibariyle 2500'e ulaşmış durumda. Yaklaşık 100 kişinin istihdam edilmesinin planlandığı işe 2500 başvuru olunca mülakat süresinin de uzayabileceği gündeme geldi.

PAZARTESİ HEM KONFERANS SALONUNDA BAŞLIYOR

Diğer taraftan başvuru yapanlar için mülakat pazartesi günü başlıyor. Mülakatın 6 Mart Caddesi üzerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceği öğrenildi. Ayrıca 3 gün boyunca sürmesi planlanan mülakatların başvurunun fazla olmasından dolayı 4 belki de 5 güne çıkması da öngörülüyor.

3500'Ü GÖREBİLİR
 
Son olarak Cuma günü de alınacak başvurularla birlikte çağrı merkezi başvurularının 3500 rakamına yükselmesi bekleniyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILAMIYOR

Bu arada çağrı merkezine başvurmak isteyenlerin bu başvuru şahsen kuruma gelerek yapması gerekiyor. Çünkü çağrı merkezi başvurulan diğer iş kollan gibi internet üzerinden alınamıyor.