Isparta Tapu Sicil Müdürlüğü"nde geçtiğimiz hafta içi yaşanan 10 memurun sürpriz ataması nedeniyle büyük bir sıkıntı ortaya çıktı.

Tapu Sicil müdürlüğü"nde görev yapan 19 çalışandan 6 tanesi ilçelerde geçici göre yaparken, 10 kişinin de sürpriz ataması ile Isparta Merkez"de sadece 3 çalışan kaldı. Atama gerekçeleri konusunda hiçbir açıklama yapılmazken, bu duruma Isparta Emlak Müşavirleri Derneği"nden tepki geldi.

 **ORTADA SEBEP YOK

  Tapu"daki atamalarla ilgili bir açıklamada bulunan Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İ.Sezai Baloğlu, Antalya Tapu Sicil Bölge Müdürlüğü"ne bağlı olan Isparta"daki bu atamalarla ilgili olarak Tapu Sicil Bölge Müdürü Mülayim Çavuş"u aradığını ve kendilerine hiçbir gerekçe gösterildiğini söyledi. Baloğlu, Bölge Müdürü"nün diğer illerde eleman azlığı yaşandığı ve Genel Müdürlüğün bir takdiri olduğu önünde cevap verdiğini ifade etti. Baloğlu, Isparta Emlak Müşavirleri Derneği olarak Isparta Tapu Sicil Müdürlüğü"nde çalışan 10 kişinin orta yerde hiçbir sebep yokken başka il ve ilçelere toptan tayin edilmelerinin Isparta kamuoyunda büyük bir üzüntüye sebep olduğunu söyledi.

 **İŞLER İÇİN BİR AY SONRASINA GÜN VERİLİYOR

Yıllardır Isparta Tapu Sicil Müdürlüğü"nde işlerin günün de bitmesi ile diğer illere örnek olunduğunu söyleyen İ.Sezai Baloğlu, “Bu durumun ileride vatandaşların sıkıntı çekmesine sebebiyet vereceği kaydı ve endişesini taşımaktayız. Yıllık iş hacminin ciddi manada çok olması ve işin çeşitliliği nedeniyle personel sayısının yarıdan fazlasının tayin edilmeleri hemen etkisini göstermiş ve tapu işleri için 1 ay sonrasına gün verilmeye başlanmıştır” dedi. Faturanın Ispartalıya kesilemeyeceğini de kaydeden Baloğlu, bu durumun tüm Isparta"yı mağdur ettiğini belirtti. Baloğlu, atamalarla ilgili herhangi bir rüşvet olayının ise olmadığını da dile getirdi.

 **İŞTE ATAMALAR

Isparta Tapu Sicil Müdürlüğü"nde 2"si müdür yardımcısı, 1"i şef olmak üzere 9 personelin Burdur, Bucak ve Serik"e tayinleri çıktı. Edinilen bilgiye göre; Müdür Yardımcılarından Recep Yücel Burdur"a, Abdullah Demirel Serik"e tayin edildi. Şef Hülya Yalçın Bucak"a, Veri Hazırlama memurlarından Recep Kandemir Serik"e, Atalay oruç ve Hatice Tunçbilek Burdur"a, Emine Uçkun ise Bucak"a atandı. Sicil Katibi Nazik Budak ile Yardımcı Hizmetli Turan Uysal"da Burdur"a gönderildiler.

OLUSUM