AK Partili Belediye Meclis Üyesi Canan Aydın, Isparta’da kadınların el emeği ile yaptıkları eserleri sergileyecekleri ve satış yapacakları bir merkez olmadığından yakınarak, 2004 yılında hazırlanan Damgacı Sokak Projesi’nin hayata geçirilmesini talep etti.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Belediye Meclisi’nde kadınlara yönelik bir önerge verdi. Isparta’da bayanların aile ekonomisine katkıda bulunmak ve evinin geçimini sağlamak amacıyla çok güzel eserlere imza attıklarını belirten Aydın,  bu kesimin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

DAMGACI SOKAĞA CAN VERMEK İÇİN ORADA MODERN DÜKKANLAR KURALIM

Canan Aydın, bu yöndeki talebini şöyle dile getirdi:  “Özellikle Isparta yöresine özgü eserlerin, el, iş ve ahşap işlerinin hatta atık materyallerin yeniden hayat bulduğu eserlerin satışı, pazarlaması ve tanıtımı için merkezlere ihtiyaç hasıl olmaya başladı. Bu konuda kültürel kaybı olan Damgacı Sokağın iyi bir adres olacağı düşüncesindeyim. Pek çok projenin işaret edildiği bu sokakta ne yazık ki istenen sonuç alınamadı. Bu tarihi evler ve hazırlanan projeler hayata geçirilemedi. Damgacı Sokağa can vermek için özellikle ahşap satış noktalarının bulunduğu, modern dükkanlar kurulması tanıtım için büyük bir adım olacaktır. Tarihi mekanlar böyle satış yerlerinin ülke genelinde pek çok örneği vardır.

TERK EDİLEN, YAKILAN YERLERİ CIVIL CIVIL MEKANLARA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ

Isparta’nın var olan değerlerinin günümüz koşullarında bir kadın eli değdiğinde daha çok değer bulacağına inanıyoruz. Damgacı Sokak’ta terk edilmiş, yanmış hatta sokağa çirkin görüntü veren bu mekanların yerini, cıvıl cıvıl mekanlara dönüştürmek istiyoruz. Bu nedenle el sanatları dalında faaliyet gösteren tüm sivil toplum toplum kuruluşları ile bireysel üretim yapan tüm hanımların bir araya gelerek, bu projenin hazırlanarak, hayata geçirilmesi yönünde talebimiz var.”

KONUYU MECLİSE GETİRMENİZE GEREK YOKTU

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, Damgacı Sokak’taki evlerin belediyeye değil, şahıslara ait olduğunu dile getirerek, “Bu konuyu meclise getirmenize gerek yoktu. Belediyeye bir dilekçeyle başvursaydınız size cevap verilirdi. Buraya getirilecek bir konu değil” dedi.

DAMGACI SOKAK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLSİN

Bunun üzerine Aydın da 2004 yılında Isparta Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında hazırlanan bir proje olduğunu ifade ederek, “Talebimiz o projenin hayata geçirilmesidir. Bu Damgacı Sokak Projesi’ydi. Bu, sokak güzelleştirmesi şeklinde yapılan bir projedir” şeklinde konuştu.

PROJE İNCELENSİN

Başkan Günaydın da Aydın’ın bu talebi üzerine “Belediye Kültür Müdürümüzün o projeyi incelemesi gerekir. Ona göre yardımcı olalım” dedi.