Adli ve İdari Yargı mensuplarıyla ilgili yayımlanan son kararname ile Manisa Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı iken Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mustafa Akbulut, 12 Temmuz Cuma günü göreve başladı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, kentte dün gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün önemine işaret ederek yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, “Devlet; en ilkel manasıyla güvenlik tehdidine karşı oluşturulmuş otoriter bir zırhtır. Modern manada ise devlet; insan hak ve hürriyetlerinin teminatıdır.

Bu organizma kendi içinde bir otorite-hürriyet dengesi ihtiva eder ki, devlet, tepeden tırnağa bir disiplin hukukuna ve yasalar çerçevesinde belirlenmiş saygın bir hiyerarşiye sahiptir.

Devletin bekası için bu hiyerarşi içerisinde, hukuk kurallarının ötesinde, toplumsal huzurun devamına mani başka bir otoriteye yer yoktur. İşte, yukarıda tarifini yapmaya çalıştığım devlet mekanizması, ülkemizde devlet ve toplum içerisine sinsice örgütlenmiş paralel bir yapılanma tarafından 15 Temmuz 2016 günü devre dışı bırakılmak istenmiştir.

15 Temmuz'un tam olarak tarifi budur” dedi.