Isparta'da 500 kişilik iş için 5 bin kişi başvurdu. Başvurular alınacak kişi sayısının 10 katı olunca işe yerleştirilecek kişiler kura çekimleri ile belirlendi.

İşkur İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Isparta’da daha önce açıklanan çeşitli kurum ve kuruluşlarda 6 ay süreyle istihdam edilecek 500 kişi için 5 bin kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapanların arasında çalışacak personelleri belirlemek için ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından kendi belirledikleri mekanlarda noter huzurunda çekilen kurada 500 kişinin isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar seçimlerde kullanılan sandığa bırakılıp görevli tarafından tek tek çekilerek isimleri okundu. Kurada ismi çıkanlar sevinç yaşadı.

ŞUBAT AYI İÇİNDE GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, isimleri çıkan 500 kişinin güvelik soruşturmasından geçirildikten sonra Şubat ayı içinde çalışacağı kurum veya kuruluşun çağrısına göre şubat ayı içerisinde görevlerine başlayacaklarını belirterek; “Bilindiği gibi başta İl Özel İdaresi olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü gibi çeşitli kurum ve kuruluşlara toplam 500 kişi alınacağını duyurmuştuk.

Bu kişiler 12 ilçe ve merkez olmak üzere 13 yerde çalıştırılacak. Toplam 5 bin kişinin başvurusunu aldık. Çalışacak kişiler şuanda noter huzurunda kurayla belirleniyor. Merkez ve ilçeler ayrı ayrı belirlenecek. Noter kurası sonucu isimleri belirlenen 500 kişi Şubat ayı içinde görevlerine başlayacaklar” dedi.