Sahte polis kimliği kullandığı anlaşılan şahıs hakkındaişlem yapıldı Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımız tarafından bir adetcüzdan bulunduğu ve içerisinde Polis kimliği bulunduğu bilgisi verilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ihbar değerlendirmeye alınarak bahsi geçen yerde cüzdan incelemeye alınmıştır.
 
Bulunan cüzdan üzerinde yapılan inceleme neticesinde cüzdan içerisinde kimlik belgeleri, bir miktar para, senet, kredi kartı vb. şahsi eşyalar ile birlikte bir adet Polis kimliği bulunduğu tespit edilmiştir.
 
Bulunan Polis kimliğinin üzerinde yazan bilgilerden yapılanar aştırma neticesinde nüfus cüzdan bilgileri ile aynı bilgilere sahip olduğu,şahsın halen polis olmadığı ve Emniyet Teşkilatından ihraç edilmiş olduğu ve kimliğin gerçek kimlik olmayıp renkli fotokopi ile çoğaltılmış olduğu tespit edilmiştir.
 
Konu ile ilgili olarak halen polis olmadığı halde sahte Polis Kimliği taşıdığı anlaşılan M.A.L. isimli şahıs hakkında “Nüfuz Gaspı”suçundan yasal işlemler yapılmıştır.