Sarı Basın Kartı sahibi ve NATO ödüllü meslektaşımız Bayram İleri hayatını kaybetti. İleri, dün Cuma Namazı"nın ardından Mimar Sinan Camii"nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

     Isparta"nın ilk gazetecilerinden, Sürekli Basın Kartı sahibi, NATO ödüllü Gazeteci Bayram İleri önceki gün akşam vefat etti. Bir süredir şeker hastalığı ile mücadele eden Bayram İleri evindeki koltukta ölü olarak çocukları tarafından bulundu.

   İleri"nin cenazesi dün sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Gazeteci Bayram İleri için dün Mimar Sinan Camii"nde Cuma Namazı"nın ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tarkan Çetin başta olmak üzere bazı siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, aile yakınları ve gazeteciler katıldı.

   Çevresinde sessiz, sakin ve sevilen bir insan olarak tanınan Gazeteci Bayram İleri, kılınan cenaze namazının ardından Halife Sultan Mahallesi Mezarlığı"nda toprağa verildi. 1960 yılında Isparta"da başladığı mesleki yaşamı boyunca Akşam, Hürriyet ve Cumhuriyet gazeteleri ile TRT"nin bilfiil 20 yılı aşkın bir süre şehrin ve göller bölgesi temsilciliklerini yürüttü.

   Bayram İleri 1984 yılında emekliliğinin ardından da boş durmayarak Isparta"da haftalık olarak Gülistan Gazetesi"ni çıkararak 22 sene de kendi gazetesi ile aşığı olduğu gazetecilik mesleğini sürdürdü. Geçen sene yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle zorunlu olarak ekim ayında mesleğini noktalamak zorunda kalan ve uzun süre tedavi gören İleri meslek hayatı boyunca da bir çok ödül aldı. Burdur'un Çerçin köyü doğumlu olan Bayram İleri 71 yaşındaydı.

Gülses