1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler Haftası, 2003 yılında Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başladı.

2011 yılından beri de Camiler ve Din Görevlileri Haftasına özel her yıl ayrı bir konu bir gündem üzerinden Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanıyor. Bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması cami ve ilim başlığını taşıyor.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Hacı Ali Gökgöz camisinde, Hacı Ali Gökgöz Cami İmam Hatibi Hasan Hüseyin Öztürk ve müezzin Şener Varlı ile Sav Yeni Cami İmam Hatibi Harun Yiğit tarafından cami bahçesinde ortak fotoğraf sergisi açıldı.

Hafız Abdullah Ertuç'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta, Müftü Yardımcısı Halil Taş haftaya dair konuşma gerçekleştirdi. İmam Hatip Lisesi mesleki bilgiler hocası emekli Hasan Hüseyin Çaylı hocanın kaside okuduğu program, Mekke Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Halil İbrahim Ertuç hocanın duasıyla sona erdi.

Sergi açılışına Isparta İl Müftülüğü şube müdürleri Mevlüt Tosun, Mustafa Güner ( Mil-Diyanet Sen Isparta Şube Başkanı), Yusuf Şener, Müftü Yardımcıları Mevlüt Şahiner, Halil Taş, Diyanet-Sen Isparta Şube Başkanı Başkanı Osman Akçil çok sayıda emekli din görevlileri ve davetliler katıldı.

Sergi 7 Ekim Çarşamba gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Haber: Şükrü Altuğ