Aziz Milletimize Yakışan Cumhuriyet  Bayramı Kutlaması

  Isparta da Son On Yılda Yaşanan En güzel Cumhuriyet Coşkusunu Yaşadık..

  Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşku içinde kutlandı.
  Son on yıldır böyle güzel Bayram Kutlama organizasyonu görememiştik.

  Dolu dolu halkın katılımıyla bir cumhuriyet kutlaması yaşadık. Saygıdeğer Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ ın diğer hizmetlerinde olduğu gibi bayram kutlama işini beklenen ciddiyletle iyi organize ettikleri anlaşılmaktadır.

   Bayram kurlamaları süresince vatandaşlarımın yanıbaşındaydım. Onların bir iki cümlelik bir birleriyle olan iletişim yorumlarına kulak misafiri oldum. Hatta durduğum yerde de durmadım. Halkımızın arasında, her durduğum noktada bu yılki cumhuriyet kutlamalarının iyi organize edildiğinin memnuniyetini, bayramı izleyen Ispartalı vatandaşlarımızın ağızlarından memnuniyet içinde duydum.

  Saygıdeğer Isparta Vali’miz Şehmus Günaydın’a  çok teşekkür ederiz.

  Diğer yandan  Cumhuriyet Bayramı’mızın 94. Yıldönümü Resepsiyonu Isparta Askeri gazinoda bayram akşamı gerçekleştirildi.
 Isparta’daki askeri ve sivik kurumların başı olarak Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın organizesi, ev sahipliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

  Davetli siviller, gazilerler, şehit yakınları, askeri, resmi kurmlarımızdan, dernek ve odalarımızdan katılımlar vardı. Ancak ITSO ‘nun dışında; Esnaf odalarının, bazı dernek temsilcilerini bu respsiyonda göremedik. Isparta Belediyesi’ nden de yönetici veya temsili görevliler de yoklardı.
  Bu resepsiyon hem Cumhuriyeti’mizin kutlamalarının bir parçası hem de Atatürk’ün anısına yapıldığını hatırlatmak isterim.

  Fener alayı elbette geceleyin yapılır. Ve bir şekilde belediyenin görevlilerince gerçekleştirilir. Ancak belediyenin diğer sanatçı gösterimli Cumhuriyet kutlamaları geceleyin yerine gündüze alınarak daha çok yurttaş katılımlı bir havada geçebilirdi.

  Bir tarafta valilik resepsiyonu  ve aynı saatlerde belediyenin fener alayı dışındaki kutlamaları nın aynı saate rast getirilmesi yanlış değil mi. Valiliğin resepsiyon saati Atatürk’ün zamanın dan günümüze kadar gelen ve planlanmış gelenektir. Saati değişmez. Ama Belediye, sanatçı sunumlu etkinliğini değiştirebilirdi. Akşamki valilik resepsiyonuna da temsilci gönderebilirdi. 

 Siyasi parti temsilcilerimizi de resepsiyonda göremedik.       Hatta Müftülük yetkilileri, Kur’an kurslarımızın temsili öğrenci ve hocaları da yoklardı. 
Cumhuriyet bayramı onların da bayramı değil mi?
 Yine de Cumhuriyetimizin 94. İlanı kutlamalarının Askeri gazinodaki program da çok mükemmeldi. Muhtarların ön planda olması, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve buna bağlı kimsesizler yurtlarından çok sayıda korunan çocuk ve gençlerin resepsiyonda boy göstermeleri anlamlıydı ve diğer davetlilerin memnuniyetini daha da yükseltmiştir.
Bayram AYGÜN/ E.Öğretm-Köşe yazarı 2017 -Isparta