BOĞAZİÇİ, ISPARTA’NIN MARKASI OLARAK TÜRKİYE’YE YAYILACAK

5. yılında yenilenen, güçlenen ve büyüyen, akademik başarının yanında sosyal aktivasyon ve etkinlikleri de önemseyen bir komplekse kavuşan Boğaziçi Koleji, isim, yayın ve eğitim sistemini başka şehirlere franchizing vermeye hazırlanıyor.


BOĞAZİÇİ, ISPARTA’NIN MARKASI OLARAK TÜRKİYE’YE YAYILACAK
Anaokulundan üniversiteye kadar

BOĞAZİÇİ 5 ÖĞRETMENİN GİRİŞİMİ

Ahmet Dayıoğlu, Okay Karaman, Sezgin Yılmaz, Mehmet Çaylalı ile Timur Sütçü’nün kuruculuğunu yaptığı Boğaziçi Koleji, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yeni kompleksinde girdi. 5 yıldır Halıkent’te ortaokul ve lise olarak eğitim –öğretim veren Boğaziçi, yeni dönemde bünyesine anokulu ile ilkokulu da kattı. Kapasite olarak büyüyen, kadrosunu güçlendiren Boğaziçi Koleji, yeni kompleksinde 6 bin m2 kapalı, 5 bin m2’de açık alana sahip oldu.

BOĞAZİÇİ ISPARTA’NIN MARKASI

Boğaziçi Koleji Kurucularından 35 yıllık eğitimci Ahmet Dayıoğlu, Boğaziçi Koleji yeni kompleksini Isparta’ya kazandırmaktan mutlu olduklarını söyledi. 28 yıllık dershanecilik hayatından sonra Boğaziçi Koleji ve şimdi de yeni kompleksi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Dayıoğlu, “Boğaziçi artık Isparta markasıdır” dedi.

5 BİN M2 AÇIK ALAN

Boğaziçi Koleji Kurucu Temsilcisi Matematik Öğretmeni Okay Karaman da 11 bin m2’lik alana sahip komplekste eğitim adına her şeyin düşünüldüğünü, kusursuz bir eğitim ortamı oluşturduklarını söyledi. Yeni Boğaziçi Koleji ile fiziki imkanların artırıldığını, öğrencilerin sosyal aktiviteleri için yeni imkanlar oluşturulduğunu kaydeden Karaman, “5000 m2 açık alan, 6 bin m2 kapalı alana sahip bir kolejiz. Kapalı spor salonu, yüzme havuzu, kantin, kütüphane…

Müzik atölyeleri,

Bilgisayar atölyesi,

Ana sınıflarında dersliklerin dışında etkinlik sınıfları…

Drama odası,

Robatik kodlama odası.

Toplam istihdamız 70’e ulaştı. 800’e yakın öğrencimiz anaokul, ilkokul, ortakokul ve lisede eğitim-öğretim görüyor.

ANAOKULDAN LİSEYE

Kendi öğrencilerimizi yetiştirme adına 1 ve 2. Sınıfı açtık. 3-4’e nakil almadık.

Anaokulu ve ilkokulda kontenjanımızı doldurduk. Anaokulnda Boğaziçi’ne gelen öğrenciyi üniveRsiteye kadar göndermek istiyoruz. Dershanecilikten gelen eğitim kadromuzla beraberiz.

Ana sınıfından liseye kadar akademik başarıya önem veriyoruz.

Boğaziçi yerel ama güçlü bir marka. Boğaziçi Koleji, patent hakkı Türkiye’de bize ait.

Isparta Boğaziçi Koleji patenti bize ait.  Bu yıl isim isteyenler oldu. Batman’dan, Manavgat’tan arayanlar oldu. Gelecek yıllarda inşallah hem yayın anlamında hem isim anlamında bayilik verecek kapasiteye geleceğiz. Patent hakkını alarak, kurumsallığımızı oluşturduk. Bu hedefe giden adımları böyle attık” diye konuştu.

                Boğaziçi Koleji Anaokulu ve İlkokul Müdürü Çağlar Toksöz, ‘mutlu çocuk=başarılı çocuk’ ilkesi ile hareket ettiklerini belirterek “Isparta Boğaziçi Koleji’nde anaokulu ve ilkokul olarak bu yıl ilk yılımız. Boğaziçi Kolejimizin ortaokul ve lisede süregelen bir başarısı var. Aynı çizgiyi ve başarıyı sürdüreceğiz. Çocuğun öğretmenini ve okulunu sevmesi önemli. Mutlu çocuk=Başarılı çocuk. Biz istiyoruz ki çocuk kalktığında annesine ve babasına ‘ben okulumu çok seviyorum, öğretmenimi çok seviyorum. Okula gitmek istiyorum’ diye dedirtmek istiyoruz. Bunu başarırsak başarı geliyor. Çocuk sosyal yönden gelişsin istiyoruz. Sosyal yönden gelişen çocuk kesinlikle ders çalışıyor. Spor yapan, sosyal aktivitelerle uğraşan çocuk daha başarılı oluyor. Bu öğrencilerimize özgüven kazandırıyor. Akademik başarıyı amaçlarken sosyal yönü de önemsememiz gerekiyor. Entrüman çalan, etkinliklerde şiir okuyan çocuklar istiyoruz” dedi.

Koleji Ortaokul ve Lise Müdürü Selda Tuğcu İreç ise ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim müfretadından bahsetti. Ortaokula başlayan çocuklara ilk yıl aidiet duygusunu geliştirici eğitimler verildiğini kaydeden İreç, lisede de mevcut yılın müfredatını uygularken bir önceki sınıfların eksik tekrarının yapıldığını ifade etti.