Isparta Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki okullardaki öğrencileri uyuşturucudan korumak amacıyla denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın talimatları doğrultusunda il genelinde uyuşturucu maddenin yaygınlaşmasını önlemek, güvenli çevre ve huzurlu toplum için uyuşturucu madde tacirleri ve uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik operasyonların yanı sıra önleyici tedbir çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Bu kapsamda Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Güvenli Okul- Güvenli Eğitim Projesi" kapsamında ildeki 111 okulda eğitim-öğretim süresi boyunca önleyici denetimler gerçekleştiriyor.

111 irtibat görevlisi ile 14 okul polisinin de görev yaptığı denetimlerde ekipler, okul çevrelerinde şüpheli kişilere yönelik genel bilgi taraması gerçekleştiriyor. Okulların giriş ve çıkış saatlerinde gerekli tedbirleri alan sivil ve resmi ekipler, okul çevresindeki internet kafeleri de kontrol ediyor.

Ekipler, metruk binalara gerçekleştirilen şok baskınlarla da bu yerlerde madde bağımlılarının barınmalarının önüne geçiyor.