Isparta Belediyesi'nin 2018 Gül Festivalinin Merkezi Keçiborlu ilçesine bağlı Ardıçlı köyü olacak.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu Burdur Gölü kenarında bulunan Ardıçlı köyündeki gül bahçelerinde çiçekler erken açtı. Ardıçlı Köyü’ndeki gül üreticileri her yıl erken başlayan gül çiçeği hasadını bu yıl birde festival coşkusuyla gerçekleştirecekler.

Konuyla ilgili Isparta Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Keçiborlu'ya bağlı Ardıçlı köyünde sosyal faaliyetlerin artılırılması ve Gül Hasat sezonunun daha coşkulu geçmesi için Ardıçlı köyünde festival kapsamında gerekli düzenin alınarak çok sayıda yerli yabancı turisti bölgeye çekeceklerini, bölgeyi Kuyucak gibi Cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalar yapacaklarını ifade ettiler.

ISPARTA MERKEZİNDE DE KONSERLER VE SATIŞ ALANLARI PLANLANIYOR.

Her Gül Festivalinde olduğu gibi bu yılki gül festivalinde de Çeşitli sanatçıların konserleri ve yerel esnafın satış standlarının oluşturulması planlanıyor.

GÜNAYDIN, ULUSLARARASI BİR FESTİVAL OLSUN İSTİYORUM

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mayıs ayında yapılması planlanan Gül Festivali ve Fuarı için İran ve Japonya gibi ülkelerde üretim yapan firmaların davet edileceğini söyledi.  

Uluslararası fuar organizasyonunun kolay bir iş olmadığını dile getiren Günaydın, Isparta’daki firmaların da bu işe katkı sunmaları gerektiğini vurguladı. Isparta Belediyesi 2018 yılı gül mevsiminde Isparta gülünü dünyaya tanıtma noktasında fuar organizasyonuna hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mayıs ayında yapılma ihtimali yüksek fuar organizasyonuyla ilgili son gelişmeleri anlattı. Festivalin uluslararası nitelikte düzenleneceğini aktaran Başkan Günaydın, İran ve Japonya gibi ülkelerde üretim yapan firmaların  fuara davet edileceğini açıkladı. Başkan Günaydın gül ve kozmetik ürünlerinin kalitesinin analizi için akredite laboratuvarının hayata geçirilmesiyle Isparta ekonomisine büyük katkı sunulacağını söyledi.

ESNAFIN KATKI SUNMASINI BEKLİYORUZ

Dünya çapında gül üretimi ile birlikte gül ve kozmetik ürünlerini satan ülke ile firmaların katılabileceği Dünya Gül Fuarı düzenlemek istediklerini aktaran Başkan Günaydın, Isparta'daki firmaların bu işe sahip çıkması gerektiğini anlattı. Bu konuda çekinceleri olduğu belirten Başkan Günaydın, "Esnafla konuyla ilgili toplantı yapmadım. Bakalım esnafın karşılayacağı nedir?  Vitrini ben oluşturacağım ama bunun önemini anlasınlar diye 10'da birini isteyeceğiz. Esnafın katkı sunmasını bekliyoruz. Çünkü bu çok büyük bir olay" dedi.

İRAN VE JAPONYA GİBİ ÜLKELERDEKİ ÜRETİCİ VE FİRMALARI DA FUARA DAVET EDECEĞİZ

Fuar organizasyonuyla ilgili uzman bir kadro oluşturduklarının altını çizen Başkan Günaydın, "Çalışmaları onlar yürütecek. Bu çok büyük bir olay. Başarırsak Isparta ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir olay. Gerçekten kolay bir organizasyon değil.  Gül akredite laboratuvarı da kuracağız. Bunun da fuarda tanıtımını yapacağız. Isparta'yı dünya merkezi, gülün merkezi yapmak istiyoruz. İran ve Japonya gibi ülkelerdeki üretici ve firmaları da fuara davet edeceğiz" dedi.

NEDEN BİZİM ÜRETİCİMİZ ORTAK İŞ YAPMASIN?

İran'ın gülyağı çıkarmasını bilmediğini kaydeden Başkan Günaydın, "Biz 28 bin hektarda gül üretimi yapıyoruz. İran 380 bin hektarda gül üretimi yapıyorlar. Ama gülyağı çıkarmıyorlar. Sadece gül suyu üretiyorlar. Adamlar gelin bize ortak olun gülyağımızı çıkarın diyorlar. Ama giden olmuyor. Bizim müteahhitlerimiz dünyanın her yerinde inşaat yapıyor. Neden gül üreticilerimiz  bunu yapmasın. Şimdi çağıracağım firma temsilcilerini. Ama korkuyorum belki de gelmeyecekler. Bakalım başarabilecek miyiz? Festivali yapacağız.

Benim asıl meselem ben dünyada bu konuda tek bir fuar yapmak istiyorum. İran'da adamlara kozmetik ürün yapamıyorlar. Biz hepsini yapıyoruz. Bulgaristan hiçbir şey yapamıyor.  Orada bir inceleme yaptırdım. Kazan'da büyük festival düzenleniyor. Orada iki hediyelik mağaza varmış ve bazı zamanlar açılıyormuş. Burası kasaba ama festivalde binlerce turist geliyor sonra kapatılıyor. İşte biz bunu mevsimlere yayacağız. Bizde bu işi bilen büyük firmalar var. başta Gülbirlik var. Bu firmalarla dünyayı tanıştırmak istiyoruz" diye konuştu.

AKREDİTE MERKEZİ KURULMASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA HIZ VERECEĞİZ

Fuar ile birlikte Isparta’yı gülcülüğün dünya merkezi haline getirilmesini amaçladıklarını söyleyen Başkan Günaydın,  "Ayrıca Akredite Merkezi kurulması ile ilgili çalışmalara hız vereceğiz. Laboratuvarı Isparta’ya kazandırılarak, gül ve kozmetik ürünleri üreten firmaların  önü açılacak.  Laboratuvarı kurduğumuzda sonuçlar hemen alınabilecek. Firma gönderiyor ama sonucu geç alıyor. Eskiden biz kömür sonuçları 4 ayda alamazdık. Şimdi Kars'a bir buçuk günde sonucu bildiriyoruz. Çalışkanlığa ve ciddiyeti görün işte. Bu laboratuvarı kurarsam başta Isparta ihya olacak. Merdiven altı ürün kalkacak, Profesyonel ürünlerle ihracatın önü açılacak, hayalci değiliz hayal ediyoruz.

O  zaman 10 tane Isparta dünyaya yetmez" şeklinde konuştu.

Haber32 - Korkmadan, Cesurca!

ESKİ GÜL FESTİVALLERİNDEN GÖRÜNTÜLER..

ısparta gül festivali ile ilgili görsel sonucu