Isparta'da 2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Koku Günü kapsamında düzenlenen festival kortejinde, katılımcılara 1.5 ton gül suyu sıkılarak yaklaşık 1 ton gül yaprağı serpildi.

Isparta 2. Ulusal Gül, Kozmetik Ürünleri Fuarı ve 5.Dünya Koku Günü kortej ile başladı. Isparta Belediyesi önünde başlayan yürüyüşe, protokol mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejin başında ilerleyen araç ile katılımcılar ve vatandaşlara yaklaşık 1.5 ton gül suyu sıkılarak, 1 tona yakın gül yaprağı serpildi. Dev Türk bayrağının açıldığı kortejde, Mehteran Takımı marşlar çalarken, atlıların yürüyüşü ve etrafa gül yaprağı serpmeleri de renkli görüntüler oluşturdu. Isparta Valiliği önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortejin ardından protokol mensupları tarafından barışı temsil eden güvercinler havaya salındı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında ayrıca, halk oyunları, dans ve sportif gösteriler sunuldu. Gösterilerin ardından festival kapsamında düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye girenlere ödül takdiminde bulunuldu.

Etkinler, Isparta'ya 1840 yılında ilk kez gülü getiren Gülcü İsmail Efendi'nin kabir ziyareti ve fuar açılışı ile devam etti.