ISPARTA LGS 2018 PERFORMANS SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Yılı LGS ( Lise Geçiş Sınavı)  Performans Raporunu yayımladı. Rapora göre Isparta  81 il içerisinde genel sıralamada 5.  sırada yer aldı. LGS alt testlerde ve yerleştirmeye esas puan ortalamalarında ise Türkiye ortalamasının üstünde yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Isparta ili LGS performansı şu şekilde:

Türkçe Dersi ortalaması ile Türkiye 3.lüğü; 
Matematik Dersi Ortalaması ile Türkiye 6.lığı; 
Fen Bilimleri Dersi Ortalaması ile Türkiye 3.lüğü; 
İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Ortalaması ile Türkiye 3.lüğü, 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Ortalaması ile Türkiye 6.lığı, 
İngilizce Dersi Ortalaması ile Türkiye 16.lığı 

LGS Performans Raporunu değerlendiren Milli Eğitim Müdürü  Dr. Ahmet YILDIRIM;
Sonuçların ilimiz açısından son derece dikkat çekici  olduğunu, elde edilen başarıyı;   bir ekip çalışmasının çıktıları olarak değerlendirmenin yanısıra, azimle ve gönülden çalışan  öğretmenlerimizin, her daim  desteklerini esirgemeyen velilerimizin ve okul yöneticilerimizin gayretinin bir sonucu olarak  anlamlandırmak gerekmektedir. 

İlimize LGS sınavında elde ettikleri başarı ile Türkiye ortalamasının üzerine çıkaran her bir öğrencimize,  bu başarı hikayesini ortaya koyan  öğretmenlerimize, bizleri bir an bile yalnız bırakmayan velilerimize, eğitim yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. 

LGS sınavında elde edilen seviyeyi,  sürdürülebilir bir başarı için eğitimin niteliğini geliştirmek adına bir fırsat yarattığı bilinci ile hareket ederek, eğitim özelinde ilimizi daha iyiye götürmek adına vargücümüzle çalışacağız.