Isparta’da yaşayan Suriyelilerin ‘yol izin belgesi’ yoksa il dışına çıkmaları yasaklandı. İzinsiz bilet satan firmalara da para cezası kesilecek.

Isparta’da yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, hava, demiryolu, acente, taksi durakları, terminal işletmeciliği, taşıma organizasyonlu yapan işletmecilerin ‘yol izin belgesi’ olmayan Suriyelilere Isparta Valiliği’nin talimatı ile bilet satmaları yasaklandı. Bilet satışı yapanlara da idari para cezası uygulanacak.

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimizde yaşayan ve geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların, kendilerine sağlanan hak ve hizmetlerden gereği gibi faydalanabilmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, özellikle göçmen kaçakçılığı suçuna karışan veya terör örgütleriyle ilişkisi bulunanların tespitinin sağlanması amacı ile il sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacı, acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, ’taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından, İl Göç İdaresi Müdürlüğünce verilen geçerli “Yol İzin Belgesi" bulunmayanlara bilet satışı ve hizmet verilmesi durdurulmuştur. Geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli yabancıların nüfus hareketliliğinin, ikamet ili değişikliğinin ve mobilitelerinin düzenlenmesi ve kontrol altına alınması, kayıtsız olan Suriyeli yabancıların ise geçici koruma kapsamında kayıt altına alınması ile Bursa il sınırları İçerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve iş[enen suçların aydınlatılması amaçlanmıştır”