Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi dualarla idrak edildi.

Ispartalılar, Kadir Gecesi dolayısıyla başta Ulu,Terminal, Sanayi, Mimar Sinan, Kavaklı Camiler başta olmak üzere camilere akın etti.

Şehir merkezinde kandil coşkusu oldukça fazla oldu,caddelerde araç park edecek yer kalmadı.

Mimar Sinan Camisi ve çevresinde, iftar saatinden önce hazır bulunan çok sayıda vatandaş, oruçlarını da burada açtı. Daha sonra Mimar Sinan Camisi'nde akşam namazını kılan vatandaşlar, akşam namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi. Yatsı ve teravih namazlarında ise Cami'nin girişinde ve abdest alma yerlerinde uzun kuyruklar oluştu. Terminal, Sanayi ve Hayırlar camilerinde de aynı görüntüler oluştu. Camilerin kapalı kısımlarının tamamen dolması üzerine bazı vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kartonları camilerin avlusuna ve yeşillik alanlara sererek namaz kıldı. Verilen vaazlarda, Kadir Gecesi'nde Allah'ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceği söylendi. Kadir Gecesi dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi vatandaş da Mimar Sinan Camisi ve diğer camilerde namaz kılıp, dua etti.