Senirkent'e bağlı Gençali köyü Muhtarı Musa Uysal ve azaları, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Günaydın'ın köy buluşmaları kapsamında Gençali köyünün kayısısıyla meşhur olduğunu ve bunun üretiminin fazlalaştırılması, önce Türkiye'ye ardından da dünyaya tanıtılması amacıyla köyde Kayısı Festivali düzenlenmesine katkı sunacağını açıklamasının ardından gerçekleşen ziyarette festival tarihi 7-8 Temmuz olarak belirlendi.

Muhtar Musa Uysal, belediyenin köylerinde 30 Aralık 2017'de düzenlendiği etkinlik için Başkan Günaydın'a teşekkür etti

Başkan Günaydın'ın Kayısı Festivali düzenleme sözünün ardından kendilerinin de bu sözden yola çıkarak çalışma başlattıklarını söyleyen Muhtar Uysal, "Sizlere şahsım ve köy halkım adına teşekkür ederim. Köyümüzde 7-8 Temmuz 2018'de Kayısı Festivali düzenleyeceğiz. Bu da sizlerin önderliğinde olacaktır. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Köy buluşmaları kapsamında Gençali köyündeki programda olağanüstü karşılandıklarını kaydeden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, Gençali'nin misafirperver bir köy olduğunu aktardı. Gençali köyünde Kayısı Festivali düzenlenmesi için destek vereceklerini anlatan Başkan Günaydın, "Gençali'mizin hedefine koşar adım gitmesini istiyoruz. 7-8 Temmuz'da kayısı festivali düzenleyeceğiz. Bazı köylerimizde işaretler var. Bu köyümüzde de ışık almaya çalışacağız. Çaltı'da Sarımsak Festivali yapacağız. İlimizde ilk etapta sarımsak ve kayısıyı ön plana çıkaracağız. Onlar yola çıkmış, biz de destek vereceğiz." diye konuştu.