Isparta’nın Aksu ilçesinde 3 adet keçiyi ağıldan çaldığı tespit edilen kişi yakalandı. Keçilerden 2’sinin kesildiği, 1’inin de satıldığı ortaya çıktı. Olayı gerçekleştiren şüpheli ise yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Isparta İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle: “Isparta ili Aksu ilçesi Yukarıyaylabel köyünde; 15 Kasım 2023 tarihinde müşteki A.D. isimli şahsa ait ağıldan (3) adet küçükbaş hayvan (keçi) çalınması olayı meydana gelmiştir.

Isparta’da elektrik kesintisi (20 Nisan cumartesi) Isparta’da elektrik kesintisi (20 Nisan cumartesi)

Hırsızlık olayı şüpheli ve şüphelilerini tespit etmek maksadıyla Jandarmanın Dedektifleri olan Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Aksu İlçe J.K.lığı Asayiş Timleri tarafından yapılan araştırma sonucunda olayı M.G. isimli sahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüphelinin çalmış olduğu (2) adet keçiyi 6.500 TL karşılığında başka şahıslara sattığı, çalınan (3) adet keçiden (2) adedinin kesildiği, diğer çalmış olduğu (1) adet keçiyi 4.000 TI karşılığında başka bir sahsa sattığı keçiyi satın alan kişinin Yazısögüt köyünde hayvan pazarında keçiyi canlı olarak satmak istediği esnada yakalanmıştır.

Küçükbaş hayvan hısızlığı olayı ile ilgili olarak yapılan detaylı araştırma sonucunda çalınan keçilerin başka şahıslar tarafından birbirlerine satılmak suretiyle (3) defa el değiştirildiği tespit edilmiştir.

Olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli M.G. isimli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.

Isparta İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşların emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”.

/Jandarma Bülteni