Isparta'nın tanınmış müteahhitlerinden olan Metin Çelik, şehrin kanayan yarası olan konut fiyat yüksekliği hakkında bilgiler verdi. Maliyet yüksekliğinden yakınan Çelik, "Yaşam alanı talepleri farklılaştı.

Siteler ile konutları bir tutmak mümkün değil. Malzemeler de çok değişiyor. Malzeme lüxleştikçe fiyatta artıyor dedi.

Isparta'da son yıllarda ciddi anlamla artan konut fiyat, yüksekliğinden hem müteahhitler hem de vatandaşlar şikayetçi. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Metin Çelik merak edilen hususa şu sözlerle cevap verdi; "Isparta sağlık, üniversite, asker şehri. Merkez sürekli göç alıyor. Siz levhada 220 bin olduğuna bakmayın 300 bini buldu. Konuta talep var.

2. Üniversite ve havacılık okulu gelecek. Üniversite 100 bini aştı. Konuta ihtiyacın bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyorum.        

Gerek yatırımcılar gerekse kenar mahallede oturan ama sonrasında siteye geçeyim diyen kesim olacağı için de bu talep devam edecek. Niye fiyatlar yüksek? Isparta'da merkezde yüzde 50'nin altında yapılaşma yapmamız mümkün değil.

Müteahhit arkadaşlar çok çok zorlanıyorlar. Bayındırlık fiyatlarımız bugün için 1200- 1300 hadi 1000 lira diyelim.  Yüzde 50 ile yaptığımız zaman metrekaresi otomatik olarak 2000 liraya geliyor. 50-100'de müteahhit kazanacak. Yüzde 50 yerine 30-35'lere çekilse fiyat düşer. Maliyet yüksek olduğu için bu sorun yaşanıyor. Taleplerin de yükselmesinde yaşam alanı talepleri farklılaştı.

Siteler ile konutları bir tutmak mümkün değil. Malzemeler de çok değişiyor. Malzeme lüksleştikçe fiyat ta artıyor."