GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BERBER VE KUAFÖRLERİMİZE GELEBİLİRSİNİZ

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, ilimizde berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde salgını önlemeye yönelik tedbirlerin alındığını belirterek “Halkımız, gönül rahatlığıyla berber ve kuaför salonlarından hizmet alabilir” dedi.

Normalleşme süreciyle birlikte ilimizde 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yeniden açılan berber, kuaför ve güzellik salonlarında salgını önlemeye yönelik tedbirlerden taviz verilmiyor. Sık sık denetlenen salonlar,  Isparta  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesindeki dezenfekte ekibi tarafından dezenfekte edilirken, berber ve kuaförlere maske verildi. 

ESNAFA TEST YAPILDI TÜM  SONUÇLAR NEGATİF ÇIKTI

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural da, ilimizdeki berber ve kuaförlerde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına sıkı sıkıya, uyulduğunu salonların sürekli denetlendiğini söyledi. Başkan Tural açıklamasında şunlara yer verdi: “Hepinizin bildiği gibi COVİD 19 Salgını nedeniyle kapatılan berber kuaför ve güzellik merkezlerimiz 50 gün kapalı kaldıktan sonra İçleri Bakanlığı genelgesiyle 11 Mayıs’ta yeniden hizmet vereye başlamıştı. Bu arada berber ve kuaförlerimizin tedbirli hayat döneminde alacağı önlemler de Sağlık Bakanlığımızca bildirilmek suretiyle, esnafımız yeniden iş başı yaptı. Bizler de ilimizde gerekli tüm tedbirleri aldık. Berber ve kuaför salonları dezenfekte edildi. Ayrıca kuaför esnafımız arasında pozitif vaka olup olmadığını belirlemek için berber ve kuaförlere, Sağlık Müdürlüğümüz tarafından  Covid-19 testi yapıldı. Yapılan testlerde berber ve kuaförlerimizin tamamında sonuçlar negatif çıktı. Şimdiye kadar da herhangi olumsuz bir sonuçla karşılaşılmadı.”

TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞ DURUMDA

İlimizde yaklaşık 400  berber, kuaför ve güzellik salonunun hizmet verdiğini ileten Başkan Tural, “ Esnafımız bu süreçte gerekli tüm tedbirleri almış durumda. Isparta halkı rahat rahat berberlere, kuaförlere gidebilirler. Bu süreçte berber ve kuaförler son derece tedbirli çalışıyor. Bütün önlemlerini almış vaziyette işlerini gayet iyi bir şekilde yapıyor.  Bütün üyelerimiz tam teşekküllü hizmet vermeye devam ediyor. Berber ve kuaförlerimiz randevu ile çalışıyorlar. Gelen her müşterinin de isim ve adres bilgileri alınıyor. Olası bir vakaya karşı o gün hangi kuaförde hizmet aldıysa hızlı bir şekilde tedbirini alacak şekilde hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

SALONLAR SÜREKLİ DENETLENİYOR

Şimdiye kadar ilimizde,  berber ve kuaförlerimizle ilgili olumsuz bir şey gelmediğini kaydeden Başkan Tural, “Zaten Zabıta, Emniyet, Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sürekli kuaför ve güzellik salonları denetliyor. Denetlemelerde de şimdiye kadar olumsuz bir duruma rastlanmadı. Dükkanlarımızın gerekli denetimleri belli aralıklarla yapılıp denetimlerin yanısıra,  dükkanlarda dezenfekte, tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık penuar ve maske takılarak hizmet veriliyor. İş yerleri, fazlasıyla hijyenik ve temiz olup halkımıza hizmete açıktır.  Buradan bir kez daha halkımıza sesleniyorum. Gönül rahatlığıyla berberlere kuaförlere güzellik merkezlerine gelip alınan önlemler dahilinde hizmet alabilirsiniz” açıklamasında bulundu.