Uzun yıllar güller şehrine yakışmayan Isparta'nın kanalizasyon kokusu sorunu artık bitti. Seçimden seçime hatırlanan, Isparta'ya gelenleri aşırı rahatsız eden kanalizasyon koku sorunu kapalı sistemle tarih oldu.

ŞUBAT 2019'DA BAŞLAYAN ÇALIŞMA AĞUSTOS 2020'DE TAMAMLANDI

Kapalı sistem için ilk kazma Şubat 2019 yılında vuruldu. 'Bu kadar basitti neden yıllarca Ayazmana, Vatan, Halife Sultan Mahalleleri ve atık suyun geçtiği bölgede yaşayan vatandaşlara eziyet edildi' sorularını akıllara getiren kapalı sistem çalışması çoğu vatandaşta 'buda seçim yatırımıdır' dedirtti. Ispartalılar bu işin şaka olmadığını 24 Ağustos 2020 tarihinde açıktan giden kanalizasyon suyunun kapalı sisteme aktarılmasıyla gördü. 

KAPALI SİSTEME EN ÇOK SAV HALKI SEVİNDİ

Isparta'nın kanalizasyon suyunun kapalı sisteme geçmesi en çok Sav Kasabalı vatandaşları sevindirdi. Kasaba sınırından geçen Isparta'nın atık suyu bölge halkının sağlığını tehdit ediyordu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Sav Kasabası Aşağı Mahalle Muhtarı Sezgin Yener, yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yener: ''Koku olayı sadece kasabamız için değil Isparta içinde büyük sorundu. Kasabamızın içerisinde koku olmasada yol güzergahında rahatsız ediyordu. Bölgede yaşayan kasabalı vatandaşlarımız var, onların sağlığı tehdit altında olduğundan kapalı sisteme geçilmesi için çok mücadele verdik. Seçim zamanları kasabamıza gelen siyasiler yıllarca kasaba halkını yanılttı. Isparta'nın kanalizasyon kokusundan dolayı kasabalı hemşerilerimin cezalandırılması bizleri derinden üzüyordu.

Şubat 2019'da Isparta Eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Sav Kasabası Eski Belediye Başkanı Mustafa Avşar'ın ilk kazmayı vurdukları çalışma, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi'nin yoğun çabalarıyla tamamlandı. Artık koku sorunumuz kalmayacak, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.''dedi. 

DSİ ANINDA DERENİN TEMİZLİĞİNE BAŞLADI

Yıllarca Isparta'nın atık suyunun geçtiği dere kapalı sistemle susuz kaldı. Derenin boşalmasıyla balçıklar ayrı tehlike saçmasın diye DSİ personelleri anında çalışmalara başladı.

Haber: Şükrü Altuğ