Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce Gazi Kemal ve İskender Mahallelerindeki altyapı ve asfalt öncesi hazırlık çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaları yerinde inceledi. Bir yandan Isparta’nın en eski mahallelerinden olan İskender ve Gazi Kemal Mahallelerindeki yol kodları ilk kuruluş yıllarındaki koda dönüştürülürken, diğer yandan imarda gözüken ancak açılmamış olan yolların açılması çalışmaları devam ediyor.

Gazi Kemal ve İskender Mahallelerinin şehrin eski mahallelerinden birisi olduğunu dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu mahallelerimizde altyapı çökmüş durumda. Mahallerimizdeki altyapıyı komple elden geçiriyoruz. Burada özellikle içme suyu hatlarındaki borular çürümüş vaziyete ulaşmış.

Bunların tamamını yeniliyoruz. Yine bu mahallelerimizdeki birkaç sokağında açılmasını sağladık. 2 mahallemizi baştan sona yeniliyoruz. Yine bu mahallelerimizde sit binalarımız var. Yine eski yıpranmış binalar bulunuyor. Bunlar köhneleşmiş. Bu mahallelerimizdeki yapısal değeri kalmamış binaların da gözden geçirilip kaldırılması gerekiyor.

Yine mahallemizin yaklaşık 70 yıl öncesine ait yol kodlarını geri getiriyoruz. Burada çok farklı konularla karşılaşıyoruz, ne kadar zor olursa olsun en iyisini yapmak için büyük uğraş veriyoruz. Şimdi de artık altyapısı tamamlanan sokaklarımızda stabilize çalışmalarına geçiliyor. Bir yandan da bu çalışmalar devam ediyor. Yıllar sürebilecek çalışmaları belediye olarak biz kısa sürede bitiriyoruz. Bu çalışmalarımızın mahalle sakinlerimize, Isparta’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.