Isparta'da topladıkları mantarı yiyerek zehirlenen ailenin 4 üyesinden 9 yaşındaki Muhammet Koçarslan hayatını kaybetti.
Isparta'nın Sütçüler ilçesi, Kesme beldesinde bir hafta önce topladıkları mantarı yiyen Eşref Koçarslan (47), eşi Emeti Koçarslan (43) çocukları Muhammet Koçarslan (9) ve Yasin Koçarslan (5) zehirlendi. Anne ve babasıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Muhammet Koçarslan, karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Koçarslan'ın karaciğer ve böbreklerinin işlevini yitirdiği ve organ nakli beklerken hayatını kaybettiği belirtildi.
İzmir Kent Hastanesi'ne kaldırılan Yasin Koçarslan ise beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri nakledildi. Yasin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi gören anne Emeti Koçarslan da büyük oğlu Memiş Koçarslan'dan (18) aldığı karaciğerle sağlığına kavuştu.
Tedavisi tamamladıktan sonra taburcu edilen Baba Eşref Koçarslan, oğlunun cesedini morgdan alarak toprağa vermek üzere Isparta'ya götürdü.
Muhammet Koçarslan'ın amcası Ali Koçarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, baba Eşref Koçarslan'ın, hayvan otlatmadan dönerken mantar topladığını söyledi. Ailenin mantarı yedikten bir gün sonra rahatsızlandığını anlatan Ali Koçarslan, ''Mantarın toplanma zamanının geçtiğini ve zehirlenmenin bu yüzden meydana geldiğini öğrendik. Yeğenim Yasin ve yengem Emeti, organ nakilleriyle kurtarmayı başardık. Muhammet'e Afyonkarahisar'dan uygun karaciğer geldi ancak böbreklerinin de işlevini yitirdiğini öğrendik'' dedi.

-ANNEYE OĞLUNDAN KARACİĞER NAKLEDİLDİ MUHAMMET'E BULUNAMADI

Anneye karaciğer naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailenin, 7 Haziran akşamı dağdan topladıkları mantardan zehirlendiklerini ve akut karaciğer yetmezliği çekmeye başladıklarını söyledi.
Annenin hastaneye ilk geldiğinde durumunun iyi olduğunu ancak bir süre sonra komaya girdiğini anlatan Dinçkan şu bilgileri verdi:
''Anneyi bir gün takip ettik. Bu arada ulusal bekleme listesine, karaciğer acil bildiriminde bulunduk. 3 gün önce annenin durumu iyice ağırlaşınca makineye bağlamak zorunda kaldık. Ulusal bekleme listesinden kadavra bulunamayınca canlı vericiyi hazırladık. Oğul Memiş Koçarslan'ın karaciğerinden bir parçasıyı anneye naklettik. Ameliyat başarılı geçti. Hasta bir gün sonra komadan çıktı ve şu an durumu iyi.''
Karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybeden Muhammet için de kadavra arandığını ancak bulunamadığını vurgulayan Dinçkan, ''Eğer 3 gün önce kadavrayı bulmuş olsaydık, Muhammet bugün yaşıyor olacaktı. Muhammet'e canlı verici de bulamadık'' diye konuştu.