Isparta'da 2016 yılında hayırsever vatandaşın belirli miktar para bağışlamasıyla Sermet Mahallesi 1903 Sokak Müftülük Binası yanında başlanan Müftülük Camii inşaatı tamamlandı.

Müftülük Binaları, Kur'an Kursları, Cami ve Hayır İşleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından tamamlanan Camii, Isparta'da özellikleriyle ilk oldu.

Cami hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Ergün Kaya, ''Öncelikle hayırsever kardeşlerimin tümüne buradan ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Ramazan Bayramları mübarek olsun. Isparta'mıza Camimiz hayırlı olsun.

2016 yılında bir hayırseverimizin belli miktar verdiği yardım ile başlayan Camii inşaatımız Isparta İl Müftülüğü'nün öncülüğünde 3 yıl gibi kısa sürede sizlerin desteğiyle tamamlandı.

Bu süreçte bizlere desteğini esirgemeyen eski Dernek Başkanımız Nuri Uymazsoy'a ve Isparta Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen'e ayrıca teşekkür ediyorum.

HAYIRSEVERLERE YARDIM ÇAĞRISI

Dernek Başkanı Ergün Kaya, '' İnşaatın hızlı ilerlemesinde hayırseverlerimizin katkısı oldukça fazla oldu. Ramazan ayında ibadete açmayı planladığımız Cami inşaatımızı Kovid-19 tedbirleri nedeniyle gecikmeli olarak bitirdik.

Camimizin yaklaşık 350 bin TL gibi borcu kaldı. Değerli hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Bu güne kadar bizleri desteklediler, inşallah bu borçtada yardımcı olurlar ve inşaatı tamamlanan camimizde kimseye borcumuz kalmaz.Bir tuğla dahi bağışlayan herkesten Allah razı olsun.'' dedi.

ÖZELLİKLERİYLE BÖLGEDE İLK OLAN MÜFTÜLÜK CAMİİ ISPARTA'NIN İBADET MERKEZİ OLACAK

Camide ''Merkezi Süpürge Sistemi'' kullanılırken minarelerde Selçuklu, Osmanlı ve Arap şerefelerinin karışımı tasarlandı. Kubbe kaplaması titanyumdan yapılan Camide 2.000 kişi kapalı alanda ibadet edebilecek.

Hayırseverlerin sponsorluğunda Caminin alt katına 4-6 yaş ile yetişkinler için Kur'an Kursu yapılması planlanıyor.

Isparta Belediye tarafından Cami önüne yapılan yeraltı katlı otoparkı ile araç park sorunu yaşanmayacak. Hac, Umre, Cenaze törenlerinin buradan yapılması Mimarsinan Caddesi'ndeki trafik sorununu da hafifletecek.

Yeraltı katlı otopark inşaatı, şadırvan ve çevre peyzaj düzenlemeleri sonrası Cami'nin resmi açılışı Isparta halkının davet edilmesiyle gerçekleştirilecek.

BANKA IBAN NUMALARI:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ ZİRAAT BANKASI MİMARSİNAN ŞUBESİ

MÜFTÜLÜK BİNALARI, KUR'AN KURSLARI, CAMİ VE HAYIR İŞLERİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ 

TR25 0001 0011 6063 0254 6650 03  Türk Lirası Hesabı

TR68 0001 0011 6063 0254 6650 05  Euro  Hesabı

İRTİBAT: 0 535 898 74 05 DERNEK BAŞKANI ERGÜN KAYA