16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumu için Vali Şehmus Günaydın başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Fevzi Güneş, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Kaymakamlar ve Daire Müdürleri katıldı.

Toplantı başlangıcında bir açıklama yapan Vali Günaydın “Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017 Pazar günü Anayasa değişikliği ile ilgili referandum yapılacak.

Referandumun huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için bütün kurumlar kanunlarımızın kendilerine vermiş olduğu görevleri eksiksiz yerine getireceklerdir. Çalışmalar Vali Yardımcımız Fevzi Güneş’in koordinesinde devam edecektir.

Bu konuda gerek kaymakamlıklarımızın gerekse kurumlarımızın tereddütte düştüğü herhangi bir konu olursa Vali Yardımcımızla temasa geçerek, sorunun çözümü konusunda görüşebilirler. 

Referanduma yaklaşık bir aylık bir süre var. Bu süre içerisinde seçim takviminde kurumlarım görevleri açık ve net bir şekilde ifade edilmiş. Bizler de kanunun verdiği görevleri belirtilen sürelerde yerine getirmek zorundayız. Şimdiye kadar verilen görevler eksiksiz yerine getirildi, bunu takip ediyoruz. Bundan sonrası için de sizlerden aynı hassasiyetle çalışmalarınıza devam etmenizi istiyorum.” dedi.

Toplantıda Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen referandum takvimi süresinde alınacak güvenlik tedbirleri gözden geçirilerek görüş alış verişinde bulunuldu.