ISPARTA'daki bazı devlet okullarında eğitim kalitesinin daha yüksek algısı,bazı vatandaşları olumsuz davranışlara sürüklüyor. Bunların başında ise sahte ikametgah ile bazı okullara yapılan öğrenci kayıtları. Konu ile ilgili Isparta Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü çalışma başlattı. Çalışmaları da İl Müdürü Şahan Çoker anlattı.

Isparta’daki bazı aileler, başta Ülkü İlkokulu ve Yılmaz Şener İlkokulu’nda eğitim kalitelerinin yüksek olduğu gerekçesiyle çocuklarını bu okullara kayıt ettiriyor.

Ancak bu kayıt işlemlerinde bazı usulsüzlükler yapılıyor. Bunların başında ise sahte ikametgah ile bazı bu okullara yapılan öğrenci kayıtlarıdır. Bu usulsüzlüklerin önüne geçmek için Isparta Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü çalışma başlattı. Isparta’daki okullarda derslik başına 16 öğrencinin düştüğünü ifade eden Milli Eğitim İl Müdürü Şahan Çoker, “Bu tür usulsüzlükler nedeniyle Ülkü ve Yılmaz Şener İlkokulu gibi bazı okullarda bu sayı 35 ila 40’ kadar çıkabiliyor” dedi.

Valimizin talimatıyla çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor, planlanan bölgelerin bazılarını değiştirme durumundayız sahte kayıtlar tespit edildiğinde de bunları gerekli mercilere de duyurusunu yapacağız bunların daha öncede belirttikleri bir cezası vardı bu cezayı ödeyerek devam edebiliyorlardı ama artık bunun ikinci bir boyutu da var bu biraz sahteciliğe giriyor bu anlamda da gerekirse duyuruları yapacağız. Buradan sayın velilerimize istirham ediyorum bu konudaki en iyi okul mahallenizdeki okuldur, oranın kaliteli olabilmesi için bizde elimizden geleni yapacağız.