Isparta öğretmenevi konferans salonunda eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Türkiye'mize Başkanlık Sistemi” adlı konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yılmaz, konuşmasında, “Bizim gençliğimiz uyanık, uyandıran ve vefalı bir gençlik olmalıdır. Gençler, sevgili gençler, vefalı gençler Allah’a hamd olsun elimiz çok güçlü, rehberimiz var. Gökten nur nur, vahi vahi inmiş,Önderimiz var. Alemlere rahmet olmuş. Ve şanlı bir geçmişimiz var. Dünyaya 600 yıl hakim olmuş. Bunlar yetmez mi bize? İşte gücümüz burada, yalnız değiliz, güçsüz değiliz. Rehber dedik elbette Kur’anı Kerim var. Önder dedik canım yoluna feda olsun, Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem var” dedi.

Şanlı geçmişimiz dedik. Osmanlı var, Selçuklu var diyen çalkın, “Gafiller, bölücüler sizler çok uğraştınız. Silmek için, yok etmek için hala uğraşıyorsunuz. Ben Isparta'dan güllerin yurdu, Isparta'dan diyorum ki bu davaya ve liderlerine Recep Tayyip Erdoğan’a, Binali Yıldırım'a Rabbim zeval vermesin.Bizler birlik beraberlik içerisinde tek millet, tek bayrak, tek devlet anlayışıyla Allah’u ekber davasında canlarımızı vermeye hazırız” diye konuştu.

Program yoğun ilgi gördü. Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar zaman zaman Yılmaz’ın konuşmalarını alkışlarıyla eşlik ederek kestiler.

Slayt gösterileri, ilahiler ve şiirlerinde yer aldığı konferans coşkuyla son buldu.