Kamu düzenini, emniyet ve asayişi bozmayı hedef alan terör ve suç örgütlerinin her türlü faaliyetlerine engel olmak, suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele ederek huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahıs ve araçlar ile her türlü suç aletlerinin ele geçirilmesi maksadıyla 08-09 Aralık 2018 tarihinde jandarma sorumluluk bölgesinde 20.00-01.00 saatleri arasında umumu açık yerlerin kontrol faaliyeti icra edilmiştir.

Uygulama kapsamında; 
Keçiborlu ilçesinde bulunan işyeri hakkında çalışanların kimlik bildirimlerinin yapılmaması, 18 yaşından küçük çocuğun müşteri olarak restorantta bulunması ile kapalı alanda tütün ve tütün mamullerinin tüketilmesi nedeniyle idari para cezası uygulanmak üzere mülki makamlara ilgili tutanak gönderilmiş,   ayrıca işyerinde Ç.D. isimli şahsa ait (1) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve şahsa (572) TL. idari para cezası uygulanmıştır.    

Gelendost ilçesinde bulunan işyeri hakkında çalışanların kimlik bildirimlerinin yapılmaması nedeniyle idari para cezası uygulanmak üzere mülki makamlara ilgili tutanak gönderilmiş,   ayrıca işyeri bahçesinde bulunan S.Ç.’ye ait araç içerisinde yapılan aramada (1) adet ruhsatsız tabanca, (1) adet tabanca şarjörü ve (5) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.   Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Halkın emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.