Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanarak suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce 6 Şubat 2016 Cumartesi gecesi İlimiz,  Şarkikaraağaç İlçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerleri ile belirlenen sabit noktalarda arama ve kontroller yapıldı.
 
Emniyet Müdürlüğümüzce vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması öncelikli görevlerimiz arasındadır. 6 Şubat 2016 Cumartesi günü gece 22:00 ile sabah 03:00 saatleri arasında Şarkikaraağaç ilçesinde faaliyet gösteren Umuma Açık İşyerlerinde arama ve kontroller ile yol uygulaması yapılmıştır.

Yapılan uygulama neticesinde;

1- Umuma açık yerlerde ve yapılan yol uygulaması neticesinde toplam 69 şahsın GBT sorgulaması yapılmış, yapılan kontrolde O.B. isimli şahsın “Silahla Tehdit” suçundan arandığı tespit edilerek gözaltına alınmıştır.

2-  Umuma Açık İşyerleri kontrol edilmiş olup, yapılan bu kontrollerde 2 şahıs hakkında Kimlik Bildirme Kanuna Muhalefetten, 1 bayan şahsa konsomatris olarak çalışmaktan yasal işlem yapılmıştır.

3-  Yapılan kontrollerde kapalı mekan içerisinde sigara içilmesine izin verilmesi sebebi ile tespit edilen umuma açık işyerleri hakkında yasal işlem yapılmıştır.

4-  Kontrol edilen Umuma Açık İşyerleri çevresinde park halinde bulunan iki ayrı araçta ruhsatsız oldukları tespit edilen biri pompalı, diğeri tek kırma iki av tüfeği ile 12 adet dolu av fişeği ele geçirilmiş, sahibi oldukları tespit edilen şahıslar hakkında 2521 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yasıl işlem yapılmıştır.

Emniyet Müdürlüğümüzce suç ve suçlularla mücadele etmek ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanarak ilimiz genelindeki huzur ortamının korunması amacı ile çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.

ISPARTA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ​